Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linnea Henriksson tog kampen och vann

Stors låt om rasistiska stereotyper stöptes om till en brinnande feministisk appell och Linnea Henriksson får högsta betyg av GP:s Johanna Hagström.

Eric Gadd – Vägen hem

<b>Betyg: Fyra fyrar</b><br>
Han är inte dum, Eric Gadd. Insåg snabbt att han behövde hjälp för att få till Stors låt <i>Vägen hem</i> och kallade in kavalleriet i form av Umeårapparen Fricky. Resultatet blir precis så fluffigt lätt och elegant som Gadd kan vara när han är som bäst. "Jag är nog gladast hittills" säger Eric Gadd efteråt och det är bara att hålla med. Det här är hans bästa insats så här långt i säsongen.

Christer Sjögren – Pappas låt

<b>Betyg: Tre fyrar</b><br>
"Man önskar ju att man skrivit en sån låt själv" säger Christer Sjögren i programmet. Och det är välgörande att få se och höra honom verkligen känna starkt och innerligt för en av Så mycket bättre-kollegornas låtar. Efter att ha tramsat bort några av sina tidigare framträdanden så får han äntligen till det riktigt fint när han gör Stors känslosamma pappahyllning. Värdigt.

Albin Lee Meldau – Some lovin (Lite kärlek)

<b>Betyg: Tre fyrar</b><br>
Albin Lee Meldau gör en kärlekshyllning till Stor och väver in en politisk tråd i låten. Det river och sliter och han tycker själv att han "missar lite". Men resultatet finns det ingen anledning att vara annat än nöjd med, det är funkigt, souligt, rykande känslosamt och perfekt till Albin Lee Meldaus fantastiska röst.

Louise Hoffsten – Nightime

<b>Betyg: Två fyrar</b><br>
Det är verkligen fin nattstämning i Louise Hoffstens saxofonmuffiga arrangemang av <i>Nightime</i>. Lite som att köra på natten genom en storstad med regnet mot rutorna. Det är stilfullt, men samma sexiga flow som i originalet, där gästen Jireel lyfter det hela flera våningar, når hon inte upp till.

Linnea Henriksson – Småtjejer (Svartskallar)

<b>Betyg: Fem fyrar</b><br>
Linnea Henriksson inleder med att förklara att vi alla för våra egna kamper och att även om man inte kan föra talan för alla kamper så kan man stå bakom och stötta. Sedan stöper hon om Stors stenhårda text om rasistiska stereotyper till en brinnande feministisk appell, som en brinnande fackla i mörkret, en höst då metoo påstås ha tystnat. Tajmingen kunde inte ha varit bättre.

Charlotte Perrelli – Stolthet

<b>Betyg: Två fyrar</b><br>
Det självklara valet för Charlotte Perrelli med strofer som "stå upp för den jag är" och "det här är mina drömmar". Och melodislingan är verkligen väldigt schlagermässig. Perrelli sjunger ju alltid snyggt och felfritt, men det blir lite ospännande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.