Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linnea Henriksson har fått avbryta sitt Eurovisionjobb på grund av att hon blivit sjuk i covid-19. Bild: Johan Nilsson/TT
Linnea Henriksson har fått avbryta sitt Eurovisionjobb på grund av att hon blivit sjuk i covid-19. Bild: Johan Nilsson/TT

Linnea Henriksson ställer in Eurovisionjobbet – sjuk i covid

Linnea Henriksson är sjuk i covid-19. Edward af Sillén kommer därför att kommentera Eurovisions båda semifinaler på egen hand.

I kväll drar Eurovision song contest igång med sin första semifinal. Tanken var att tävlingen skulle kommenteras i SVT av Linnea Henriksson och Edward af Sillén. Men Linnea Henriksson har smittats av covid-19 och Edward af Sillén blir därför ensam som svensk expertkommentator i kvällens semifinal.

”Artisten och kompositören Linnea Henriksson skulle varit Edward af Silléns bisittare i de tre Eurovision-sändningarna. Vid avresa från Sverige testade Linnea negativt för covid-19 men ett snabbtest efter ankomsten till Turin gav ett positivt svar. Ett nytt, officiellt test har gjorts som visar negativt, men Linnea Henriksson reser hem igen och medverkar inte i semifinalsändningarna” skriver SVT i ett pressmeddelande.

– Jag hade verkligen sett fram emot det här uppdraget och att få uppleva Eurovision på plats, så det är förstås supertrist och surrealistiskt hur det blev. Men slutet gott allting gott. Vi gjorde allt enligt reglerna och jag är glad för alla försiktighetsåtgärder. Nu fortsätter vi att fokusera på precis det vi som var tanken från början – att heja fram Cornelia och Sverige till vinst, säger Linnea Henriksson i en kommentar.

Linnea Henriksson tillbaka till finalen

Detta innebär enligt SVT att Edward af Sillén kommenterar de båda semifinalerna på egen hand. Men att man räknar med att duon återförenas och kommenterar finalen tillsammans på lördag – från SVT i Stockholm.

– Det är naturligtvis jättetråkigt att Linnea Henriksson inte kan medverka helt som det var tänkt, men hon har mår bra. Hon har ju varit vaccinerad sedan länge, och symptomfri. Men hon tog ett snabbtest som visade positivt för covid-19 efter att hon landat. Eftersom samtliga i den svenska delegationen var på öppningsceremonin vid den tidpunkten innebar det att hon inte hann träffa någon i den svenska delegationen, säger Sveriges delegationschef Lotta Furebäck.

I förra veckan rapporterade Eurovisionworld.com att en person i den den portugisiska delegationen insjuknat i covid-19 och satts i karantän.

Fler texter om Eurovision:

LÄS OCKSÅ: Nu drar Eurovision igång – fem låtar att hålla koll på

LÄS OCKSÅ: Cornelia Jakobs möttes av jubel

LÄS OCKSÅ: De vinner Eurovision enligt Spotify

LÄS OCKSÅ: Ukrainska favoriterna njuter inte av tävlingen

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.