Linnea Claesson har tidigare spelat handboll, och under senare år utmärkt sig som skribent på bland annat Aftonbladet.
Linnea Claesson har tidigare spelat handboll, och under senare år utmärkt sig som skribent på bland annat Aftonbladet. Bild: Jessica Gow/TT

Linnea Claeson svarar på Patrik Sjöbergs kritik

I fredags gav sig Patrik Sjöberg in i den rådande debatten om Linnea Claesons övergreppsberättelser, och menade att Claeson överdriver och tänjer på sanningen. Nu har Claeson besvarat Sjöbergs kritik, och menar att detta inte stämmer alls.

ANNONS

Sedan Emilie Roslunds krönika i GP, som ifrågasätter sanningshalten i Linnea Claesons övergreppsberättelser via instagramkontot "Assholesonline", har debatten svängt sjösjukt fram och tillbaka.

Så i fredags skrev före detta höjdhopparen Patrik Sjöberg, som under flera år utsattes för övergrepp själv och har skrivit boken "Det du inte såg" om sina upplevelser, en debattartikel i DN.

LÄS MER:Patrik Sjöberg: Linnéa Claeson underskattar folks intelligens

Här riktar Sjöberg mycket hård kritik mot, vad han menar, är Linnea Claesons tveksamma förhållande till sanningen: "Du kan dra åt helvete i mitt namn, jag skickar en enkelbiljett när den som ljuger vill"

När GP sedan nådde Sjöberg utvecklade han sitt resonemang ytterligare:

ANNONS

- Jag började irritera mig när hon berättade om vad hon blivit utsatt för, för det blev snabbt uppenbart överdrivet och osannolikt.

Under lördagen författade Linnea Claeson en replik till Sjöberg, också denna på DN Åsikt. Här skriver hon bland annat:

LÄS MER:Fem saker du bör veta om Linnéa Claeson

"Jag har aldrig hittat på eller överdrivit trakasserier"

och fortsätter lite senare i texten:

"Vid massor av tillfällen har jag utsatts för hot och sexuella kränkningar eller trakasserier. Det finns domstolsavgöranden, kontaktförbud, vittnen och bevis som styrker detta."

Claeson adresserar i samma artikel också metoden hos hennes debattmotståndare, och skriver:

"En stor portion av den kritik som riktas mot mig är tyckande förklätt till granskning".

ANNONS