"Turteatern uppnått just det de var ute efter med sin barnsliga aktion: Att tysta en oförvägen kritiker", skriver Åsa Linderborg.
"Turteatern uppnått just det de var ute efter med sin barnsliga aktion: Att tysta en oförvägen kritiker", skriver Åsa Linderborg. Bild: Jenny Ingemarsson

Linderborg: "Turteatern har tystat en oförvägen kritiker"

Aftonbladets kritiker Cecilia Djurberg får inte längre recensera Turteaterns föreställningar. Det blir effekten av teaterns tilltag att uppmana publiken swisha pengar till Djurberg efter en föreställning.

ANNONS
|

Bakgrunden är att Turteatern efter sista föreställningen av Vikingarna på Helgeland uppmanade publiken att swisha pengar till Aftonbladets kritiker Cecilia Djurberg, som tidigare sågat föreställningen och kallat den för "en antiintellektuell drift med den egna konstformen". Djurbergs telefonnummer visades för publiken, som också började swisha pengar till henne.

Efter tilltaget har Turteaterns konstnärliga ledare Marie Nikazm Bakken bett Djurberg om ursäkt och beskrivit allt som ett ogenomtänkt skämt.

"Kan misstänkas var köpt"

Nu sammanfattar Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg händelserna i en krönika och menar att Djurberg måste anses som jävig när det gäller att recensera Turteatern i fortsättningen, hon menar att teatern nu lyckats tysta en kritiker, vilket också Medievärlden rapporterat om.

ANNONS

"Och kan Cecilia Djurberg någonsin mer recensera det de sätter upp? Vårt svar är nej. Recenserar Djurberg positivt kan hon misstänkas vara köpt. Recenserar hon kritiskt kan hon misstänkas vara hämndlysten. Därmed har Turteatern uppnått just det de var ute efter med sin barnsliga aktion: Att tysta en oförvägen kritiker."

LÄS MER: Teater hängde ut recensents nummer på scen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS