Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lily Collins som spelar huvudrollen, och dessutom är producent för ”Emily in Paris, har nu kommenterat kritiken av serien. Bild: Netflix via AP
Lily Collins som spelar huvudrollen, och dessutom är producent för ”Emily in Paris, har nu kommenterat kritiken av serien. Bild: Netflix via AP

Lily Collins svarar på kritiken av ”Emily in Paris”

”Emily in Paris” har både hyllats och kritiserats för sin stereotypa bild av livet i Paris. Nu svarar huvudrollen Lily Collins på kritiken.

”Emily in Paris” är en av höstens mest populära och mest omtalade serier på Netflix. Bakom serien ligger Darren Star, skaparen av ”Sex and the city”.

Men den har också fått ta emot en del kritik.

”Emily in Paris” handlar om Emily (Lily Collins) som flyttar från Chicago till Paris för att jobba på en reklambyrå.

Serien har av GP:s recensent kallats för en ”technicolor-dröm”, men har framför allt uppmärksammats för alla klyschor och stereotyper som fått fransmännen att gå i taket.

LÄS MER: Fransoserna borde älska ”Emily in Paris” – inte rasa

Många har även satt fingret på att den bild av Paris som porträtteras är overklig. Ingenstans syns varken någon av Paris alla hemlösa eller några gula västar som protesterar.

Lily Collins som spelar huvudrollen Emily, och är seriens producent, har nu kommenterat kritiken.

– Hur nedslående det än kan vara att läsa den typen av saker, så är det också en gåva: Du ges möjlighet till förbättring, säger Lily Collins till Vogue.

LÄS MER: Fransmän kritiska till klyschig Netflixserie

Om det blir ytterligare en säsong av serien berättar Lily Collins att de kommer att försöka ”utveckla handlingen”.

Svenske Axel Granberger har en miniroll i ”Emily in Paris”. Han bor i Paris och har själv märkt av kritiken av serien, berättar han för Expressen:

– Den är otroligt populär men jag tror att här i Frankrike är det en serie som du tycker om att hata. Folk kritiserar den jättemycket men samtidigt är den nummer ett på Netflix, förstår du vad jag menar? Men jag tror inte man ska ta det så allvarligt, ibland är det skönt att ha klyschor i livet, säger Axel Granberger.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.