Lika som bär: Kristen Stewart och prinsessan Diana

Intresset är stort för Pablo Larraíns nya film ”Spencer” där Kristen Stewart är porträttlik i huvudrollen som prinsessan Diana. Världspremiären äger rum på Venedig filmfestival där dramat tävlar om ett guldlejon.

ANNONS
|

Med bara några dagar kvar till invigningen av Venedig filmfestival släpps trailern till Pablo Larraíns nya emotsedda film ”Spencer”. Där syns den mångfaldigt prisade filmstjärnan Kristen Stewart i rollen som prinsessan Diana.

LÄS MER:Recension: "Ema"

En helg av uppbrott

Händelseförloppet utspelar sig under en julhelg med brittiska kungafamiljen i början av 1990-talet. Dianas äktenskap med Charles krisar. Han ses allt oftare med älskarinnan Camilla Parker-Bowles, samtidigt som Diana förväntas spela rollen som den perfekta hustrun. Under helgen på godset Sandringham i Norfolk inser Diana att hon måste göra något drastiskt: lämna Charles, och därmed också ett framtida liv som drottning.

Chilenske regissören Pablo Larraín är sedan tidigare känd inte minst för filmen ”Jackie” (2016) som skildrar presidentfrun Jackie Kennedys liv efter mordet på maken. Natalie Portman Oscarsnominerades för rollen i kammarspelet, som även det tävlade om ett guldlejon i Venedig.

ANNONS

Diana-suget tycks omättligt

Manus till nya filmen ”Spencer” är skrivet av Steven Knight med uppmärksammade filmer som ”Dirty pretty things” och ”Locke” bakom sig.

LÄS MER:Recension: ”The crown”, säsong 4

Jack Farthing syns som prins Charles, och även Sally Hawkins och brittiske veteranen Timothy Spall märks i rollistan.

”Spencer” väntas få hård konkurrens i huvudtävlan om Guldlejonet, bland annat av Pedro Almodóvars ”Madres paralelas”, Maggie Gyllenhaals ”The lost daughters” och den originella västernfilmen ”The power of the dog”, vilken är filmskaparen Jane Campions första långfilm på tolv år.

Venedig filmfestival äger rum på ön Lido 1-11 september.

Intresset för Diana Spencer slutar inte heller här. I november kommer en Broadwaypjäs om hennes dramatiska öde. En femte säsong av Netflix-serien ”The Crown” är också på ingång. Där blir det Elizabeth Debicki som tar över rollen som prinsessan Diana efter prisade Emma Corrin.

LÄS MER:Därför blir det ingen ”The crown” om kungen och Silvia

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS