Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Många ville vara med om Marina Abramovic performance på Skeppsholmen förra året. Nu kommer ett uppföljande projekt till Järnhallen på Ringön. Bild: nicklas elmrin

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Levande körkonst på Ringön

På söndag uppstår körkonst i Marina Abramovics anda i Järnhallen på Ringöns konsthall.

I fyra timmar på söndag eftermiddag fylls Ringöns konsthall av körsång när projektet Energetic and sonic spaces kommer till Göteborg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det handlar om en kör-workshop inför publik inspirerad av konstnären Maria Abramovics performance The Cleaner som uppfördes i Eric Ericsonhallen på Skeppsholmen i februari förra året och som lockade 7000 besökare.

I höstas följdes hennes performance upp av två öppna och interaktiva workshops inför publik på Konsthallen i Luleå och på Moderna museet i Malmö. Dessa leddes av Abramovics medarbetare och koreograf Lynsey Peisinger tillsammans med Katarina Henryson från The Real Group Academy. Lokala körer medverkade.

https://www.youtube.com/embed/CDwsS-r_Gzs

I Göteborg medverkar Sångensemblen Iris, Songs Of The Moment Nordic, Lindha Kallerdahl och Jānis Šipkēvics.

Workshopen pågår mellan 12.00 och 16.00 och publiken kan komma och gå som den vill.

Tanken är att skapa en gemensam upplevelse och kommunikation mellan sångare och publik med hjälp av sånger, röster, rörelser och förflyttningar i rummet.

Workshopen i Göteborg arrangeras av Eric Ericson International Choral Centre i samarbete med Järnhallen-Ringöns Konsthall och Körcentrum Väst/Kultur i Väst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.