Leif Mannerström porträtterad i studio av Bruno Ehrs, och på plats i köket av GP:s fotograf Maria Lundberg.
Leif Mannerström porträtterad i studio av Bruno Ehrs, och på plats i köket av GP:s fotograf Maria Lundberg. Bild: Bruno Ehrs/Maria Lundberg

Leif Mannerström förevigad med hedersporträtt

Stjärnkocken Leif Mannerström har förevigats och bilden ingår nu i Statens porträttsamling på Gripsholms slott.
– Han genomborrar oss med sin stränga blick, säger fotografen Bruno Ehrs.

ANNONS
|

Statens porträttsamling på Gripsholms slott, världens äldsta nationella porträttgalleri, utökas varje år med ett antal verk varav ett hedersporträtt. I år var turen kommen till stjärnkocken Leif Mannerström.

LÄS MER:"Varje natt öppnar jag restaurang"

LÄS MER:Leif Mannerström sågar ASAP Rockys matmeny

LÄS MER:Leif Mannerströms kritik mot nya mattrenden

Fotografen Bruno Ehrs har tagit bilden av Mannerström i dämpad belysning, iförd kockjacka och med en gjutjärnspanna nära till hands.

– Jag har velat ladda bilden med temperament för att lyfta fram modellens personlighet. Fram tonar en kompromisslös matskapare, som inte är känd för att gulla med folk. Han genomborrar oss med sin stränga blick, säger fotografen Bruno Ehrs.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS