Lasse Kronér leder det nya programmet. Christina Hill är programchef på SVT Göteborg.
Lasse Kronér leder det nya programmet. Christina Hill är programchef på SVT Göteborg. Bild: SVT/Jenny Ingemarsson

Lasse Kronérs nya frågesport får premiär i sommar

Den nya förundersökningen påverkar inte SVT:s beslut att sända Lasse Kronérs program Bara sport. Efter många turer är det nu klart med premiärdatum.

ANNONS
|

I höstas presenterades ett helt nytt underhållningsprogram med Lasse Kronér som programledare. Frågesporten Bara sport hade redan spelats in med deltagare som Stefan Holm, Mikaela Laurén och Torgny Mogren.

LÄS MER:Ny förundersökning mot Lasse Kronér

Tanken var att Bara sport skulle börja visas under vintern, men SVT drog i bromsen sedan Lasse Kronér blivit polisanmäld för sexuellt ofredande av en tidigare praktikant på SVT.

"Påverkar inte vårt beslut"

Förundersökningen lades ner av åklagaren, som inte såg att det fanns underlag för att gå vidare. Igår, tisdag, kom dock besked att en ny förundersökning gällande kränkande fotografering har startats mot Kronér.

SVT:S programchef i Göteborg, Christina Hill, säger till GP att man har diskuterat vad den nya informationen kan innebära.

ANNONS

- Det var lite oväntat, men det påverkar inte vårt beslut att sända programmet, säger hon.

LÄS MER: Programmet var tänkt att visas redan hösten 2017

Tidigare har det sagts att Bara sport ska sändas under våren 2018. Så blir det inte. Den nya premiärdagen är söndag 8 juli 21.00, under slutspelet i fotbolls-VM.

"Handlar om tablåläggning"

Enligt Christina Hill har framflyttningen från vårtablån till sommartablån inget med förundersökningen mot Lasse Kronér att göra.

- Det handlar om tablåläggning. Det är ett stort pussel som ska läggas, säger hon.

GP har tidigare berättat att vårens inspelningar av långköraren Doobidoo ställdes in på grund av alla turer kring Lasse Kronér.

- Vi har för avsikt att jobba med Lasse igen, men i höst får Doobidoo ta en paus, så siktar vi på att sätta igång som vanligt igen 2019, sade Christina Hill till GP då.

LÄS MER:Nytt besked: SVT stoppar Lasse Kronérs program

LÄS MER: Hon är doldisen som styr SVT i Göteborg

ANNONS