Lasse Åberg om Melanders bortgång: ”Fy fan”

Under rollsättningen till Sällskapsresan dök Sven Melander upp som ett givet val i rollen som Berra Olsson. Nu uttalar sig filmskaparen Lasse Åberg om bortgången till Aftonbladet.
– Jävla sjukdom, fy fan, säger han.

ANNONS
|

Under torsdagen kom nyheten som med sorg gick rakt in i många svenskars hjärtan. Den folkkäre journalisten, tv-personligheten och skådespelaren Sven Melander har avlidit efter en längre tids sjukdom.

"Jovialisk och fryntlig”

Sven Melander hade en lång rad av gedigna uppdrag på sitt cv. Bland annat blev han ikonisk i Sällskapsresan i rollen som Berra Olsson. Nu uttalar sig filmens skapare Lasse Åberg om Melanders bortgång.

Till Aftonbladet säger han bland annat att han minns Sällskapsresan-tiden med glädje.

– Det var en väldigt trevlig inspelning, vi hade otroligt kul och det var inte så pressande som det kan vara på filminspelningar och Sven var en bidragande orsak till att det var så gemytligt. Han var jovialisk och fryntlig, men med huggtänder. Det är min definition av honom.

ANNONS

”Jävla sjukdom, fy fan”

De två träffades privat genom gemensamma vänner, pratade och hade väldigt kul, berättar Lasse Åberg för tidningen. När de skulle rollsätta filmen dök Sven Melander upp som ett givet val i rollen som Berra Olsson.

På reporterns frågor om hur Lasse Åberg nåddes av nyheten svarar han:

– Nu på morgonen via nyheterna. Jag hade stängt av telefonen så jag antar att tidningarna har sökt mig. Jag fick sova gott.

Till Aftonbladet berättar han också att de nyligen hade kontakt, bland annat i samband med en dokumentär som görs om honom där Lasse Åberg medverkar.

Han visste att Sven Melander var dålig på slutet.

– Ja, det gjorde jag. Personer på produktionsbolaget som gör dokumentären har nämnt det. Redan för några år sedan så fick han ju lymfcancer, men nu hade hans tillstånd försämrats. Jävla sjukdom, fy fan.

LÄS MER:Så hyllas Melander av vänner och kollegor

LÄS MER:Här är Sven Melanders karriär i bilder

LÄS MER:Sven Melanders bredd var också hans styrka

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS