Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild från när Lars Norén satte upp
Arkivbild från när Lars Norén satte upp "Stilla liv" på Dramaten, Elverket. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Lars Noréns dagbok dras tillbaka efter faktafel

Albert Bonniers Förlag drar tillbaka Lars Noréns "En dramatikers dagbok 20152019” efter ett faktafel där en skådespelare felaktigt pekas ut som dement.

Under hösten kom Lars Noréns fjärde bok i sin dagboks-serie: ”En dramatikers dagbok 20152019”. Där framstår det som att skådespelaren Paula Brandt är dement. Men så är inte fallet. Det rör sig om en namnförväxling och Lars Norén ska egentligen ha syftat på en annan kvinna som beskrivs i boken.

– I min senaste dagbok förekommer en utsaga om skådespelaren Paula Brandt som är grovt felaktig. Det som står där överensstämmer inte med verkligheten. Det är desto värre då jag sedan länge har en kärleksfull samhörighet med hennes familj. Jag ber om ursäkt för den skada och sorg som åsamkats och skall göra allt jag kan för att rätta till det, säger Lars Norén i ett uttalande.

En justerad upplaga ska tryckas inom kort uppger förlaget.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.