Laleh Pourkarim har redan hunnit med plattan "Väntan" och en rejäl sommarturné. Nu kommer ytterligare en skiva – "Postcards".
Laleh Pourkarim har redan hunnit med plattan "Väntan" och en rejäl sommarturné. Nu kommer ytterligare en skiva – "Postcards". Bild: Anna Svanberg

Laleh överraskar med ny platta – släpps på fredag

Laleh tolkar låtar hon skrivit åt stjärnor som Shawn Mendes och Ellie Goulding. "Postcards"-platta är ett sätt att visa upp vad jag gjort de senaste åren, säger Laleh Pourkarim.

ANNONS
|

Så sent som i maj släppte Laleh sitt senaste album "Vänta". Men redan nu, innan året är slut, överraskar hon fansen med en ny platta. På "Postcards" gör den svenska artisten och producenten sina egna versioner av låtar hon tidigare skrivit till stjärnorna Shawn Mendes, Jacob Banks, Demi Lovato, Ellie Goulding, Daya och Tori Kelly.

LÄS MER:"Det var mycket väntan när jag växte upp i Hammarkullen"

LÄS MER:Recension: Laleh - Trädgårdsföreningen

I en video på Youtube förklarar Laleh hur hon tänker kring de olika låtarna och hur det var att samarbeta med de olika artisterna.

– Jag ville att skivan skulle heta "Postcards" eftersom alla låtarna är kopplade till platser, möten och minnen. Den är ett sätt att visa upp vad jag gjort de senaste åren, säger Laleh Pourkarim som numera bor och arbetar i Los Angeles.

ANNONS

Ny duett med Jacob Banks

"Postcards" med undertiteln "Songs created for and with friends" släpps fredagen den 20 december och rymmer totalt tio låtar, inklusive nyskrivna Jacob Banks-duetten "Coffee".

Här finns bland annat också "Stone cold" som Laleh gjorde åt Demi Lovato.

– Demi berättade sin historia för mig och sedan skrev vi den bara. Även om det är en sorglig sång var den en ren glädje att skriva, säger Laleh och fortsätter:

– Låten "City dove" talar lite för sig. Jag och Tori Kelly är två unga, trygga kvinnor i en riktigt skruvad bransch, men som ändå fortsätter göra vår grej. Den handlar om att räta ut saker och ting, och kanske blir man aldrig klar, men vi är på god väg

I videon på Youtube svarar Laleh också frågan vad hon skulle skriva på ett vykort till sig själv?

– "Försök att njuta av varje ögonblick och var sann mot dig själv."

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS