Lady Gaga spelar mot Joaquin Phoenix i uppföljaren till ”Joker”

Lady Gaga fortsätter att skådespela efter succén med ”A star is born”. Nu bekräftar popstjärnan att hon spelar en roll i filmen ”Joker: Folie à Deux”, rapporterar Variety.

ANNONS
|

Det har tidigare förekommit uppgifter om att Lady Gaga ska spela Jokerns flickvän Harley Quinn i uppföljaren till filmen från 2019. Bland annat rapporterade The Hollywood Reporter att hon befann sig i tidiga förhandlingar för ”Joker 2”, som väntas bli en musikal.

Under gårdagen lade stjärnan upp en kort animerad video på sociala medier, som bekräftar hennes medverkan. I videon syns Jokern och en kvinna som silhuetter som rör sig i slow motion till jazzlåten ”Cheek to cheek”.

Premiär hösten 2024

Lady Gaga kommer att spela mot Joaquin Phoenix, som återvänder i rollen som Jokern och som vann en Oscar för sin huvudroll i den första filmen från 2019. Om Gaga ska spela just Harley Quinn är ännu inte bekräftat. Rollfiguren dök först upp i tv-serien om Batman 1992 men har blivit känd för den bredare publiken i filmen ”Suicide squad”.

ANNONS

Den officiella titeln på den nya filmen är ”Joker: Folie à Deux” och syftar på ett begrepp där två personer med en nära relation lider av samma mentala åkomma. Filmen har premiär hösten 2024.

Lady Gaga har tidigare skådespelat i filmer som ”House of Gucci” och ”Sin city: A dame to kill for”. För sin huvudroll i ”A star is born” blev hon nominerad till en Oscar.

LÄS MER:Rånade Lady Gaga på hundar – får fängelse

LÄS MER:Recension: Lady Gaga, Friends arena, Stockholm, torsdag

LÄS MER:Alicia Vikander om kändisskapet: "Jag var alltid ensam”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS