Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lady Gaga hyllas för sin filmdebut

Bradley Cooper hyllas för sin regidebut. Men även Lady Gaga får översvallande beröm för sin roll i nya filmen A star is born.

Lady Gaga är ingen nykomling framför kameran. Den 32-åriga popstjärnan har både hyllats och Golden Globe-belönats för sin medverkan i tv-skräckisen American Horror Story. Men nu tar Stefani Germanotta för första gången plats i en stor och påkostad Hollywoodproduktion, och av recensionerna att döma är det inte en dag för tidigt.

Efter förhandsvisningen av Bradley Coopers A star is born vid den pågående filmfestivalen i Venedig är recensenterna lyriska. De närmast tävlar med varandra i superlativ och positiva omdömen.

Kultursajten Talkhouse kunde inte ens vänta på klartecken från filmbolaget utan struntade i embargot och smög ut sin recension lite före alla andra. "Detta är en av de där filmerna som verkligen griper tag redan från start och sedan bara blir bättre och bättre för varje scen" skrev sajtens recensent.

The Telegraph delar ut sitt maxbetyg, fem stjärnor, och menar att Lady Gaga är elektrisk och att Bradley Coopers regidebut är en "musical for the ages".

Samma sak gör The Guardian vars recensent kallar filmen för "skandalöst underhållande".

Även den tunga filmsajten Variety ger högsta betyg och menar att Bradley Cooper och Lady Gaga är fantastiska tillsammans i Coopers "hänryckta rock'n'roll-remake av en romantisk saga som aldrig blir gammal".

För historien om den ärrade, manlige stjärnan och den unga, osäkra kvinnan som Bradley Cooper valt att skildra i sin regidebut är berättad flera gånger förr.

Originalfilmen A star is born hade biopremiär 1937 och redan då kretsade handlingen kring en ung kvinna som försökte slå igenom och fick hjälp av en alkoholiserad manlig stjärna.

Enligt TT har filmen sedan gjorts i två nya versioner som båda hette En stjärna föds – 1954 med Judy Garland och James Mason, och 1976 med Barbara Streisand och Kris Kristofferson.

Den nya filmen med Lady Gaga och Bradley Cooper får svensk biopremiär den 5 oktober.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.