Kulturprofilen Jean-Claude Arnault anländer till rättegången i Svea hovrätt.
Kulturprofilen Jean-Claude Arnault anländer till rättegången i Svea hovrätt. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Kulturprofilen kallar in medicinsk expert

Den så kallade kulturprofilen Jean-Claude Arnault har beviljats anstånd för ett överklagande till Högsta domstolen. Han har nu till den 13 februari på sig att ta fram ytterligare bevisning.

ANNONS
|

Orsaken till anståndet är att försvaret har anlitat en medicinsk expert, vars arbete beräknas vara klart i början av nästa vecka.

LÄS MER:Arnault får förlängt fängelsestraff

"Det är viktigt för klientens rätt till ett effektivt försvar att denna nya bevisning kan tillföras ärendet innan fråga om prövningstillstånd avgörs", skriver advokat Björn Hurtig i begäran om anstånd till HD.

Den 1 oktober dömdes Jean-Claude Arnault till två års fängelse för ett fall av våldtäkt. Han valde att överklaga domen till hovrätten, som dömde honom för ytterligare en våldtäkt och skärpte straffet till 2,5 års fängelse.

LÄS MER:Det är över för Arnault – men inte för oss

Han har tidigare begärt och beviljats anstånd till den 28 januari 2019 för att utveckla grunderna för överklagandet och skälen för prövningstillstånd.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS