Kulturhuset i Uppsala håller stängt efter dödsfallen

Uppsala konsert och kongress håller stängt till och med fredag, efter gårdagens tragiska dödsfall. Därefter väntas nya besked enligt kulturhusets vd Henrik Lillsjö.
– Det här är såklart en oerhört traumatisk upplevelse för alla inblandade, säger han.

ANNONS

Uppsala konsert och kongress håller helt stängt till och med fredag denna vecka, meddelar kulturhusets vd Henrik Lillsjö med anledning av den de två omkomna under gårdagen.

Händelsen, där en man i 80-årsåldern föll från hög höjd i Uppsalas kulturhus och då träffade två personer – en man och en kvinna i 60-årsåldern, utreds av polisen, som i nuläget inte misstänker brott.

Läs mer: Många vittnen vid fall i Uppsala konserthus

Kvinnan som blev träffad på golvet i entrén vårdas på sjukhus, men bedöms inte ha livshotande skador.

Enligt Henrik Lillsjö riktas nu alla resurser åt att stötta de anställda genom krisstöd.

ANNONS

– Vi fokuserar all vår uppmärksamhet på att stötta och ta hand om alla medarbetare som berörts av den här tragiska händelsen. Vi vill också säga att våra tankar går till de drabbade och deras anhöriga.

Hur har de anställda drabbats?

– Det här är såklart en oerhört traumatisk upplevelse för alla inblandade och särskilt för de som varit på plats under kvällen. Vår personal hanterade situationen på ett oerhört professionellt sätt enligt de riktlinjer vi har för krissituationer. De har varit stronga och proffsiga.

Vad händer efter fredag?

– Det får vi återkomma till lite längre fram. Vi skulle ha haft ett arrangemang i kväll som nu ställs in, berörda biljettköpare kommer att kontaktas av oss.

Vet ni hur detta kunnat hända?

– Polisen har varit på plats och utreder vad som har hänt. För vår del bedriver vi verksamhet som det här huset är byggt för och enligt de föreskrifter som finns för huset. För övriga tekniska frågor hänvisar jag till vår fastighetsägare.

Läs mer: Två döda efter fall i Uppsalas konserthus

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS