Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Kulturens ABC hissar och dissar nöjeslivet

Kulturens ABC är den populära podcasten som ingen pratar om. I den reflekterar Cecilia Suhaid Gustafsson och Caisa-Stina Forssberg över Göteborgs kulturliv. Här är deras guide i nöjeslivet.

KROG

Hiss: (Cecilia) Red Lion. Det är ett klassiskt pub-hak i Majorna där everybody knows our name.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Diss: (Caisa-Stina) De gånger jag har varit på Yaki-da får jag fullständig panik. Man ska trängas i trappor och dricka kaffedrinkar. Jag stannar längst ner, där de byggt en liten park. Där står jag och undrar när jag får gå hem. (Cecilia) Jag går bara till Yaki när jag har livskris. Helt plötsligt tror jag att jag är 26 år gammal och singel.

KONST

Hiss: (Caisa-Stina) Jag tycker om att skrota runt på Konstmuseet. Gå omkring bland de gamla okända holländarna som levde 1502. Gud, så skönt. Det är en slags trygghet och ett långsamt tempo därinne. Bilder man har vuxit upp med. Jag har sett dem hundra gånger, det är som att se repriser. Man känner sig intelligent. (Cecilia) Jag gillar scenkonst överlag och älskar Frauke & Andreas Tilliander som går på Lilla Götafors.

Diss: (Caisa-Stina) Jag dissar väggord. Keep calm och Carpe diem. Det tycker jag inte om. (Cecilia) Det finns mycket konst som är som kejsarens nya kläder. De blir hajpade bara för att det är en cool person som tycker om dem. Jag vågar inte ge något exempel.

LITTERATUR

Hiss: (Cecilia) Jag är egentligen en ljudboksperson, men nu läser jag Rich boy av Caroline Ringskog. (Caisa-Stina) Jag läser Storm i den pelare som bär av Andreas Lundberg. Den är jättefin.

Diss: (Caisa-Stina) 50 shades of grey är en bok som aldrig borde ha skrivits.

SERIER

Hiss: (Caisa-Stina) Jag har sett senaste avsnitten av Twin Peaks. Det hissar jag. (Cecilia) Sharp objects är svinbra.

Diss: (Cecilia) Jag ser allt. Det är mitt problem. Jag älskar Keeping up with the Kardashians, alla Real Housewives. Det var nog därför min man lämnade mig. (Caisa-Stina) Jag tycker inte om den nya, japanska versionen av Mumintrollet.

TV

(Cecilia) Vi har inga tv-apparater, ingen av oss. Jag tappade min i bo-uppdelningen och har inte skaffat någon ny. (Caisa-Stina) För mig blir tv som heroin. Jag kan inte sluta titta, utan ligger ner i flera dygn och låter det skölja över mig och så dör man till slut.

MAT

Hiss: (Caisa-Stina) Jag tycker om det gula i flodkräftors huvuden. (Cecilia) Det är vidrigt. Jag hissar ostron. Efter att Spisa tog bort ostronen från menyn, beställer jag fortfarande ostron hela tiden. I går skrev de om en ostron-after work de ska ha och taggade mig i inlägget. Jag är en influencer. Skoja bara, det är mitt kejsarkomplex som talar nu.

Diss: (Caisa-Stina) Husmanskost. (Cecilia) Jag dissar inget. Gillar allt.

DRYCK

Hiss: (Caisa-Stina) Jag tycker om läsk. (Cecilia) Har vi någonsin druckit läsk när vi spelar in? Jag säger vin. Vi är rödvinshaggor. Dricker tunga, sträva viner. Husets.

Diss: (Cecilia) För Caisa-Stina är det sambuca, för mig tequila. Det går inte. Har att göra med ungdomens hårda leverne.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.