Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Claudio Bresciani/TT
Bild: Claudio Bresciani/TT

Kristofer Hivju har smittats av coronaviruset

Kristofer Hivju, känd från Beck och Game of Thrones, har smittats av coronaviruset.
"Ledsen att säga att jag i dag har testats positivt, skriver han på Instagram.

Det nya coronaviruset covid-19 fortsätter att spridas och som en av flera åtgärder har Norge valt att stänga landets gränser.

Norske Kristofer Hivju befinner sig i nuläget i sitt hemland och nu meddelar skådespelaren på Instagram att han har smittats av viruset.

"Ledsen att säga att jag i dag har testat positivt för COVID19, Corona-virus. Min familj och jag isolerar oss hemma så länge det krävs. Vi är vid god hälsa - jag har bara milda symtom på förkylning", skriver han.

Han skickar även en uppmaning till sina följare:

”Tvätta händerna, håll 1,5 meters avstånd från andra, gå i karantän; bara gör allt du kan för att hindra viruset från att spridas. Tillsammans kan vi bekämpa detta virus och förhindra en kris på våra sjukhus. Var snälla och ta hand om varandra, håll avstånd och håll dig frisk!”.

Känd från Beck och Game of Thrones

Kristofer Hivjus genombrott kom 2013 då han spelade Tormund Giantsbane succéserien Game of Thrones. Norrmannen har även gjort sig känd för den breda svenska publiken. Framförallt för sin roll som Steinar Hovland i Beckfilmerna – en roll han haft sedan 2016.

2015 vann han även en Guldbagge i kategorin "Bästa manliga biroll". Detta för sin roll som Mats i Ruben Östlunds film Turist.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.