Konstnären Ardy Strüwer har avlidit efter en kort tids sjukdom. Han blev 84 år gammal.
Konstnären Ardy Strüwer har avlidit efter en kort tids sjukdom. Han blev 84 år gammal. Bild: Bertil Ericson / TT

Konstnären Ardy Strüwer död

Konstnären Ardy Strüwer har avlidit efter en kort tids sjukdom. Det berättar familjen för Expressen. Ardy Strüwer blev 84 år gammal.

ANNONS
|

Ardy Strüwer föddes i Indonesien den 11 maj 1939 men flyttade till Nederländerna som tioåring. Med tiden skulle han studera på kungliga konstakademin i Haag och till slut på kungliga konstakademins grafiska avdelning i Stockholm.

Hans konst kännetecknas av explosiva färger, inte sällan i surrealistisk stil med kvinnoansikten som motiv. På hans hemsida skriver Ardy Strüwer att hans konst är en hyllning till livets ursprung, kvinnan.

Genom åren ställde Ardy Strüwer ut sin konst på bland annat moderna museet i Stockholm och Gemeentemuseum Den Haag i Nederländerna.

Under 60- och 70-talet framträdde Ardy Strüwer i svensk tv i olika underhållningsprogram – ofta tillsammans med Lasse Åberg. Han har även illustrerat barnböcker.

ANNONS

Den som gick till den populära restaurangen Ett rum och kök där hotell Sheraton ligger idag kunde med lite tur stöta på Ardy Strüwer. I restaurangens gästbok skissade han nämligen ett av hans många verk. Skissen går att se på Göteborgs stadsmuseum i utställningen Grejen med Göteborg.

Ardy Strüwer blev 84 år gammal och dog efter en kort tids sjukdom.

ANNONS