Designern Bea Szenfeld skriver om attentatet på sin Facebook.
Designern Bea Szenfeld skriver om attentatet på sin Facebook. Bild: Skärmdump/TT

Konstnärens ateljé träffades av fjorton skott

Designern och konstnären Bea Szenfeld har hotats och trakasserats en längre tid. Natten till onsdagen avlossades fjorton skott mot hennes ateljé i Stockholm.

ANNONS
|

Det är Bea Szenfeld själv som på sin Facebook-sida berättar om nattens attack.

"Jag var i ateljén, satt och jobbade. Såg allt lajv på övervakningskameran när en bli saktade in och en pistolpipa sträcktes emot mig. Hann slänga mig på golvet när jag såg att det var ett som vapen riktas mot mig. 14 skott."

Enligt Szenfeld var polisen snabbt på plats och en polisanmälan är upprättad.

– Det rör sig sannolikt om luftvapen, säger Mats Eriksson, presstalesperson på polisen i Stockholm till tidningen Expressen.

Modedesignern och konstnären Bea Szenfeld kom 1983 som barn, tillsammans med sin mamma, från Polen till Göteborg med sin familj som senare flyttade vidare till Stockholm. Hon har bland mycket annat designat scenkläder till Loreen och Ola Salo. Hon är även kvinnan bakom den pappersklänning som Alice Bah Kuhnke bar på nobelfesten 2017.

ANNONS

Bea Szenfeld har enligt uppgift tagit emot stora mängder hat och hot under det senaste året.

"Tackar min lyckliga stjärna att jag lever. Skotten gick rakt genom ateljén och in väggen i höjd med mitt huvud och överkropp", skriver hon på Facebook.

Bea Szenfeld säger till Expressen att hon inte vidare vill kommentera det som hände.

– Allt kommer att komma fram när vi vet mer, säger hon till tidningen.

GP har sökt Bea Szenfeld.

LÄS MER:Regnkonstverk invigdes med ett vattenplask

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS