Konstkupp - dyra skulpturer stulna

Två verk av den framstående skulptören Bertil Vallien har stulits i samband med en konstkupp. Stölden av de två skulpturerna upptäcktes på söndagsmorgonen. – Båda skulpturerna är av betydande värde, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Syd.

ANNONS
|

Ett galleri i Kosta, en tätort i Lessebos kommun i Småland, har utsatts för en konstkupp. På söndagsmorgonen upptäcktes att två skulpturer skapade utav Bertil Vallien stulits. Det ena verket heter Janus huvud och det andra är ett ännu icke-angivet verk.

– Man har krossat fönstrenoch på något sätt kommit åt verken. En teknisk undersökning har genomförts men inga gärningsmän är ännu frihetsberövade, säger Anna Göransson.

Polisen rubricerar händelsen som stöld vilket kan upphöjas tillgrov stöld beroende på omständighetersom framkommer under en utredningen.

Bertil Vallien, som är gift med en annan framstående skulptör vid namnUlrika Hydman-Vallien, har den senaste tiden jobbat på sitt livs främsta verk. Enligt SMP jobbade han på att gjuta en glaspjäs värd en miljon dollar (ca nio miljoner kronor).

ANNONS
ANNONS