Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Inte tåligt nog. Francesc Ruiz ställde ut en gata som en tecknad serie i svartvitt utanför Röda sten konsthall på Gibca 2017. Konstverket höll tyvärr inte för Göteborgsvindarna utan fick plockas ned efter ett tag. Bild: Jonas Lindstedt

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Konstbiennalen stannar hos Röda Sten

Röda Sten konsthall får fortsätta som huvudman för Göteborgs internationella konstbiennal (GIBCA) även 2021. Det beslutade kulturnämnden vid sitt senaste möte.

Men nämnden var oenig. Beslutet togs efter votering 6-5, där Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet, som röstade för, delade förvaltningens bedömning att tidigare utvärderingar visat att Röda Sten konsthall har arrangerat Biennalen på ett mycket framgångsrikt sätt och och pekade bland annat på behovet av kontinuitet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

LÄS MER: Extrapengar gav Biennalen ny publik

Moderaterna och Liberalerna reserverade sig mot beslutet med hänvisning till sitt eget yttrande på återremiss. I återremissen, som även är undertecknad av Kd, var det främst två saker som partierna önskade: Att får klarlagt om det rör sig om en direktupphandling eller inte, samt att komplettera uppdragsbeskrivningen med en ekonomisk ram.

Röda Sten konsthall har varit huvudman för Göteborg International Biennal for Contemporary Art (GIBCA) sedan 2006. Röda Sten har sedan tidigare också uppdraget att arrangera GIBCA 2019.

Läs mer: Bortglömd samisk historia blir konst

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.