Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Michelle Meadows och Per Andersson som överklassparet Ann-Sophie och Philip i SVT:s nya humorserie Katsching.  Bild: Janne Danielsson, SVT
Michelle Meadows och Per Andersson som överklassparet Ann-Sophie och Philip i SVT:s nya humorserie Katsching. Bild: Janne Danielsson, SVT

Konkursen närmar sig i humorserien Katsching

Vem är överklassmannen när han står vid ruinens brant? SVT:s nya humorserie Katsching driver kärleksfullt med överklassparet Drakenmun.

Fredde och Mickan i Solsidan lever sitt vräkiga liv i en prålig lyxvilla med sjöutsikt. Som om det inte räckte presenterar SVT nu överklassparet Ann-Sophie och Philip. spelade av Michelle Meadows och Per Andersson.

Hon är miljardärsdottern, han den ingifte strebern som får ta över familjeföretaget. Det går sådär. Eller rättare sagt så går det käpprätt mot ruinens brant.

"Så vidriga att de går att älska att hata"

I SVT:s nya humorserie Katsching - lite pengar har ingen dött av får vi följa paret Drakenmun som allt mer desperat försöker hålla fasaden uppe medan företaget närmar sig konkurs och deras privatekonomi kraschar.

- Ann-Sophie och Philip är så vidriga att jag hoppas att man kommer älska att hata dem, säger komikern Per Andersson känd bland annat för sina insatser i gruppen Grotesco.

Det är han som har skrivit manus till serien som är regisserad av Valdemar Westesson.

Hans egen rollfigur beskrivs som en skrytsam, självsäker och rejält inkompetent riskkapitalist som helt saknar förståelse för hur världen utanför hans rikemanskretsar fungerar. Istället lever han efter devisen "Jag är rik, alltså finns jag till."

Paret träffades för tre år sedan, och gifte sig. Nu tänker de ställa till med en stor kärleksfest i Djursholm - allt för att visa omgivningen hur lyckliga de är. Vad de flesta inte vet är att pengarna på deras konton samtidigt sinar med väldig fart. Något som rimmar illa med den perfekta fasad paret hellre ägnar sig åt att visa upp.

Bäddat för katastrof alltså, i åtta avsnitt med start i SVT den 20 april.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.