Kodjo Akolor lämnar ”Morgonpasset” efter hatet

I podcasten ”Arantxa: might delete never” berättar programledaren Kodjo Akolor sanningen bakom avhoppet från ”Morgonpasset i P3”. Akolor lämnar P3:s flaggskepp vid årsskiftet efter 13 år bakom mikrofonen.
– Jag håller på att blöda ihjäl, och jag vill inte dö, säger han i podcasten.

ANNONS
|

I januari meddelade Kodjo Akolor att han skulle lämna rollen som programledare för P3:s ”Morgonpasset” i slutet av året. Då gav han inte några närmare skäl till varför han valde att inte förlänga kontraktet, mer än att det var dags att gå vidare i karriären.

Under onsdagen släpptes de två första avsnitten av Arantxa Álvarez podcast ”Arantxa: might delete never”, varav ett med Kodjo Akolor som gäst. Han berättar då att beslutet att lämna ”Morgonpasset” växt fram under lång tid, vilket även Expressen uppmärksammat.

”Det var flera år av smågrejer. En del utav det är att det faktiskt är jävligt svårt att befinna sig i ett sammanhang där folk tar sig friheten att faktiskt säga vad de tycker om en.”

ANNONS

”Jag håller på att blöda ihjäl”

Han liknar det med tortyrmetoden ”death of a thousand cuts”, där man under förhör skär jack på jack i den torterades kropp, tills man har tusentals jack över kroppen och långsamt blöder till döds.

”Så skulle jag vilja beskriva varenda negativ kommentar som jag har fått under tretton år. Jag är inte den typen av person som kan avfärda det, det rinner inte bara av mig. Till slut landar man i att ’fuck it, I’m out’, jag klarar inte en sekund till här, jag håller på att blöda ihjäl. Och jag vill inte dö, så då går jag och gör något annat.”

En anledning till uppbrottet var också att Akolor började känna ett behov av att utmana sig själv.

”Jag har varit trygg i tretton år och bara kört på, men jag har nog inte varit helt ärlig mot mig själv. Och ska man vara transparent, jag ville också gå innan de bad mig att lämna.”

Mot slutet av samtalet frågar Arantxa Àlvarez om Kodjo vill hälsa något till dem som skrivit de negativa kommentarerna, varpå han svarar:

”Ni vann. Jo, men jag kan ge dem det. Jag är en stor människa, jag kan ge dem det.”

Läs mer i GP Kultur:

ANNONS

LÄS MER:Kodjo Akolor lämnar "Morgonpasset"

LÄS MER:"The Akolorians" har fått ny medlem

LÄS MER:Linnéa Wikblad: ”Jag är bortskämd med karma”

LÄS MER:Här är trion som leder ”Musikhjälpen” från Göteborg

LÄS MER:Assia Dahir är Göteborgs nya tv-stjärna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS