Det skotska bandet Belle & Sebastian spelar i Göteborg nästa vår.
Det skotska bandet Belle & Sebastian spelar i Göteborg nästa vår. Bild: Olof Ohlsson

Klassiska indiebandet till Göteborg

Det skotska bandet Belle and Sebastian har varit indievärldens älsklingar i 20 år. Nästa år kommer de till Trädgårn i Göteborg.

ANNONS
|

Det skotska bandet Belle and Sebastian kommer till Trädgårn i Göteborg 21 april 2022. De bildades i Glasgow 1996 och släppte samma år två fullängdsalbum som hyllades av publiken: ”Tigermilk” och ”If you're feeling sinister”.

Sedan dess har bandet gett ut totalt 10 studioalbum. Det senaste, ”Days of the bagnold summer”, kom 2019.

LÄS MER:Se bilderna från Way Out West genom åren

Belle and Sebastian har en lång relation till den svenska publiken och gjorde en av sina första utlandsspelningar i Sverige i slutet av 90-talet. De senaste åren har de bland annat synts på Way out west 2015 och Gothenburg Studios 2018.

Biljetterna till Trädgårn släpps fredag 18 juni klockan 10.00 via luger.se. Bandet spelar också på Filadelfia i Stockholm 23 april.

ANNONS

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS