Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Eva Essing ställer sig positiv till konceptet speed dating, och tror att Konserthusets evenemang kommer sammanföra många olika människor. Bild: Amplifyphoto/ Markus Holm

Klassisk musik möter speed dating på Konserthuset

Under fredagen kan den som lustar efter kombinationen sociala möten och klassisk musik bege sig till Konserthuset, där det ställs till med speed dating.

Speed dating. En mysig, varm, men kanske också förkrossande företeelse. En mötesform som vilar mot den skräckinjagande idén om förstagångsintrycket. Risken för att kallt och hårt skäras bort är omfattande. Så kan man se det.

För Konserthusets Eva Essvik tycks detta tvärtom vara något mycket ofarligt. Över två dagar kommer nu Göteborgs Symfoniker högtidlighålla kärleken genom olika sorters aktiviteter – imorgon genom just speed dating före kvällens konsert.

– Vi vill egentligen bara uppmärksamma kärlek under dessa dar, det är därifrån idén kom från första början, säger Eva över telefon.

LÄS MER: Så fixar du filmmyset på Alla hjärtans dag

Det står att evenemanget menar att skapa både vänskap- som kärleksmöten. Riskerar inte förvirring att uppstå, om vissa söker efter vänner medan andra vill hitta något mer?

– Nej, det tycker jag inte alls! Sen måste det understrykas att man är med på speed datingen bara om man vill, allting är frivilligt.

Den som pratar med flest personer under er speed dating erhåller också ett pris, kan inte det ytterligare förvirra människor i deras jakt efter något mer?

– Tror du det? Jag är generellt för att man möts, och att man tar kontakt, och att man lär känna nya människor.

LÄS MER: Lena Anderssons bästa kärleksråd

Enligt Eva Essvik är evenemanget, som görs tillsammans med företaget Singel i Sverige, till för i princip vem som helst och är tänkt att attrahera nya målgrupper till lokalerna.

– Vi vill att folk ska uppleva konserthuset som ett vardagsrum, att alla människor ska komma hit och låta musiken från 109 olika instrument välla över dem, och då får man göra detta via olika sortens satsningar som inte bara har med musik att göra, som den här.

Det ska efter konserten imorgon också spelas powerballader i baren, vilken är din bästa?

- Den första som kommer upp är (Eva börjar här sjunga på It Mustve been love av Roxette)

Vad?

Speed dating på Konserthuset, innan föreställningen Sibelius sjungande svanar. Efteråt kommer också powerballader att spelas i lobbyn.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.