Kid Rock uppmanar till bojkott av Budweiser i hotfull video

Altright-rockaren Kid Rock har lagt upp en film på sociala medier där han skjuter sönder en låda Budweiser. Kid Rock uppmanar till bojkott efter att öltillverkaren stöttat Tiktok-stjärnan och transperson-profilen Dylan Mulvaney.

ANNONS
|

26-åriga Dylan Mulvaney, uppväxt i ett konservativt hem i San Diego, har berättat om sin könskorrigering i en serie Tiktok-videor under rubriken ”Days of girlhood”. Hon har nu över tio miljoner följare och har snabbt blivit en av USA:s mest tongivande influerare när det gäller hbtqi-frågor och har gästat såväl Joe Biden i Vita huset som flera stora talkshows.

För att uppmärksamma Dylans första 365 dagar som kvinna skickade öltillverkaren Anheuser-Busch henne ett knippe specialdesignade burkar Bud light. Dylan Mulvaney lade ut en film på Instagram där hon stylat sig som Audrey Hepburn i filmklassikern “Breakfast at Tiffany’s” och öppnar en av burkarna.

ANNONS

”Bud light” skickade mig världens bästa present, en burk med mitt ansikte på”, log Dylan Mulvaney.

Detta har fått flera konservativa tyckare att rasa och uppmana till bojkott av Budweiser. Bryggjätten står dock fast vid stöd till Dylan Mulvaney och förklarar i en kommentar till Fox News att de samarbetar med många olika influerare och de ville fira en milstolpe i Mulvaneys liv.

Nu har alltså altright-rockaren Kid Rock, en av få artister som stöttat den nu åtalade ex-presidenten Donald Trump, också reagerat. I ett inlägg kan man se hur han skjuter sönder en låda Budweiser-öl med ett mindre automatvapen för att sedan sträcka långfingret mot kameran och utbrista ”Fuck Budweiser, fuck Anheuser-Busch”.

Inlägget har gillats av Kid Rocks följare men har också bemötts av en lång rad upprörda kommentarer. Många väljer också att driva med Kid Rock för att han är dum nog att betala, och förstöra, ölen som han vill bojkotta. Men också för att han skjuter tämligen illa. Andra uppmanar honom att söka hjälp för sitt dåliga temperament och förklarar att det är mänskliga rättigheter som fortfarande gäller och att alla människor har rätt till sin egen identitet.

Den amerikanska organisationen Human rights campaign, HRC, dokumenterade 57 fall av dödligt våld mot transpersoner under 2021. Det var det högsta antalet fall sedan organisationen började mäta 2015. Samma organisation har rapporterat åtta ytterligare fall av dödligt våld mot transpersoner hittills under 2023.

ANNONS

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS