Kerstin Avemo i La traviata, på Göteborgsoperan 2017. I bakgrunden: Åke Zetterström.
Kerstin Avemo i La traviata, på Göteborgsoperan 2017. I bakgrunden: Åke Zetterström. Bild: Mats Bäcker

Kerstin Avemo till Göteborgsoperan

Sopranen Kerstin Avemo knyts till Göteborgsoperan under tre säsonger framåt, från och med hösten 2018.

ANNONS
|

– Det känns fantastiskt. Att äntligen få en kontinuitet i samarbetet med en operascen är både en lyx och en trygghet, säger Kerstin Avemo i ett pressmeddelande.

Kerstin Avemo.
Kerstin Avemo. Bild: Mats Bäcker

Koloratursopranen Kerstin Avemo är verksam över hela Europa och debuterade på Göteborgsoperan 2002 med titelrollen i Alban Bergs Lulu, en insats som prisades med Svenska Dagbladets operapris och Tidskriften Operas pris.

På Göteborgsoperan gjorde Kerstin Avemo senast rollen som Violetta i La traviata 2017 och hennes första nya projekt blir ett samarbete med regissören David Radok i Bohuslav Martinûs Nyckeln till drömmarna och Francis Poulencs Vox humana, premiär i april 2019.

LÄS MER: Kerstin Avemo briljant i rollen som Violetta

ANNONS

Scenen känns som hemma

Kerstin Avemo påpekar att hon är extra glad över att få ingå i den speciella känslan i ensemblen som finns i operahuset i Göteborg.

– På Göteborgsoperan finns en otroligt positiv och peppande ensemblekänsla som gör att man vågar ge det lilla extra som gör en riktigt bra föreställning exceptionell. Scenen har länge känts som hemma men nu blir den det verkligen på riktigt, säger hon.

Stephen Langridge, Göteborgoperans konstnärlige ledare Opera/drama, ser fram emot samarbetet:

– Kerstin Avemo är en av Europas mest framstående operasångare, alltid totalt övertygande musikaliskt, vokalt och sceniskt, säger han i ett pressmeddelande.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS