Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rapparen Ken Ring ligger på sjukhus i Kenya. Arkivbild.
Rapparen Ken Ring ligger på sjukhus i Kenya. Arkivbild. Bild: Claudio Bresciani/TT

Ken Ring svårt sjuk i covid-19

Rapparen Ken Ring vårdas på sjukhus i Kenya efter att blivit sjuk i covid-19. Läget beskrivs som kritiskt.
– Han är väldigt svag, men han lever och vi ber för honom att han ska bli bättre, säger Ken Rings farbror till Aftonbladet.

Ken Ring är inlagd på intensivvårdsavdelning (iva) i Nairobi med covid-19, skriver Aftonbladet. Rapparen ska ha legat på sjukhus sedan luciadagen, då han lade upp en video på Twitter.

"På akuten i Kenya. Be för mig... eller be för min död", skrev han då.

Ken Rings näst senaste Twitter-inlägg är en bild från en tågresa med några vänner och texten ”Jävla snack om vaccin. Läkare vet inte ens vad det innehåller. Döden är nära...”

”Trodde inte han skulle klara sig”

Enligt familjemedlemmar i Kenya som Aftonbladet pratat med ska Ken Ring ha blivit svårt sjuk av coronaviruset, så sjuk att de inte trodde att han skulle klara sig.

– Han ligger på sjukhus här i Nairobi. Vi var där igår och vi trodde inte han skulle klara sig. Han är väldigt svag, men han lever och vi ber för honom att han ska bli bättre. Vi ber också alla hans vänner att de ska be för honom att han ska bli frisk, säger Ken Rings farbror till Aftonbladet.

Vidare säger farbrodern att de får besöka honom, men att han ligger bakom glas. Aftonbladet har också kunnat nå Ken Ring via textmeddelanden, där han bekräftar att han är på iva och han hälsar till sin familj.

Ken Ring slog igenom med hitlåten "Mamma" från debutalbumet "Vägen tillbaka" 1999. Sedan dess har han släppt ytterligare 14 album och 600 låtar. I fjol släppte han albumet "Musiken" och gjorde en avskedsturné, då han planerat att lägga av som artist. 2013 medverkade han i "Så mycket bättre".

LÄS MER: Alla artister i ”Så mycket bättre”- från sämst till bäst

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.