Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Katrín Hall har gjort koreografin till musikvideon av Shakiras Did it again och varit koreograf för den brittiska versionen av BBC:s So you think you can dance. Bild: Tilo Stengel
Katrín Hall har gjort koreografin till musikvideon av Shakiras Did it again och varit koreograf för den brittiska versionen av BBC:s So you think you can dance. Bild: Tilo Stengel

Katrín Hall fortsätter som konstnärlig chef för Göteborgsoperans danskompani

Isländska Katrín Hall tillträdde 2016 som konstnärlig chef för Göteborgsoperans Danskompani. Nu får Hall förlängt kontrakt fram till 2024.

I augusti 2016 tillträdde Katrín Hall som konstnärlig chef för Göteborgsoperans Danskompani på ett fyraårigt förordnande. Göteborgsoperans Danskompani är Nordens största och består av 38 dansare från hela värden. Säsongen 2018/2019 satte de rekord i antal uppsättningar med tolv dansverk.

Innan Katrín Hall kom till Göteborg var hon mellan 1996 och 2012 konstnärlig ledare för Islands danskompani. Under den tiden gjorde de flera samarbeten med internationella koreografer, bland annat Jo Strømgren som skapat "Ministeriet för olösta känslor", vilken hade premiär på Göteborgsoperan i april i år.

LÄS MER: Minister­iet för olösta känslor på Operan

Hall har även arbetat med att lyfta fram isländska koreografer och talanger som Erna Ómarsdóttir, vars verk "Aion" tillsammans med tonsättaren Anna Thorvaldsdóttir hade världspremiär i år under Point Music Festival på Göteborgs konserthus.

Förutom att vara en aktiv koreograf har Katrín Hall även arbetat med teater, musik och tv. Hon har gjort koreografin till musikvideon av Shakiras "Did it again" och arbetat som koreograf för den brittiska versionen av BBC:s "So you think you can dance".

Nu har Katrín Hall fått förlängt kontrakt med Göteborgsoperans danskompani fram till 2024.

– För att lyckas krävs att vi vågar fortsätta ta risker och förblir ett kompani med tydlig identitet, stark röst, stort mod och stort hjärta. Det finns just nu ingen plats jag hellre vill vara på i dansvärlden än här, som ledare för ett danskompani som ger allt, både konstnärligt och personligt, säger Katrín Hall enligt Göteborgsoperans pressmeddelande.

Även Göteborgsoperans vd, Christina Björklund är nöjd över att Katrín Hall stannar fyra år till på Göteborgsoperan.

– Jag är innerligt glad och stolt över att få behålla Katrín Hall som konstnärlig chef för vårt suveräna danskompani. Hennes visioner och konstnärliga kompass har sedan hon tillträdde 2016 starkt bidragit till att danskompaniet idag är ett av Europas högst ansedda danskompanier, säger Christina Björklund.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.