Kappa bar går ihop med Meltdown bars – blir störst i världen

Kappa bar, som har sitt huvudsäte i Göteborg, är en restaurangkedja med fokus på e-sport. Nu har de gått samman med internationella Meltdown bars och blir med det störst i världen.

ANNONS

För sex år sedan öppnade Klas L Bergqvist, Henric Lettberger och Robert Dragovic Kappa bar i en källarlokal på Viktoriagatan i Vasa. Restaurangen som satsar på e-sport hade tidigt planer på att expandera till en stor kedja. Exempelvis gick e-sportstjärnan Emil ”Heaton” Christensen in och investerade i företaget.

Nu står det alltså klart att företaget har gått samman med internationella franchisekedjan Meltdown bars som i dag har 21 restauranger i 7 länder som nu läggs till dem som Kappa bar redan har.

– Det är smått otroligt att vi på fem år gått från vår lilla källarlokal i Göteborg till 30 restauranger i 8 länder. Men vi har hela tiden sett framåt och för att expandera internationellt har en internationell partner länge stått på önskelistan, säger Robert Dragovic i ett pressmeddelande.

ANNONS

Planen är att Kappa bar ska fortsätta vara namnet på barerna i Norden, medan Meltdown bars blir varumärket i resten av världen. Och tanken är att expansionen ska fortsätta rejält.

– Vårt mål är att bli 100 restauranger 2027. Det innebär att vi behöver expandera 5 till 10 enheter per år. Och i dagsläget har vi en lista på 50 sökande som vill öppna direkt. Vi betar av den så snabbt vi kan, säger Robert Dragovic.

I Göteborg har baren i Vasa stängt sedan en tid tillbaka, i stället ska Kappa bar öppna en ny restaurang i Rosenlund till sommaren.

– Det blir vår mest påkostade restaurang hittills. Ett flaggskepp i hjärtat av Göteborg, konstaterar Robert Dragovic.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS