Kalle Anka har ankifierat spårvagnshållplatserna

Önskebrunnen, Selma alltingsplatsen, Lakritsön och Kallemers. Kalle Anka är på besök i Göteborg och tar sig fram i kollektivtrafiken med hjälp av Ankeborgstrafikens egna spårvagnskarta.

ANNONS
|

I senaste numret av Kalle Anka & C:o är Kalle Anka och Joakim von Anka på besök i Göteborg, bland annat för att besöka den kommande Bokmässan. Tidningens förlag Egmont släpper i samband med numret en egen alternativ karta över stadens spårvagnshållplatser. Namnen på hållplatserna har blivit ankifierade i Ankeborgstrafikens spårvagnskarta.

För att se bilden i stort format <a href="http://www.gp.se/polopoly_fs/1.18416804.!mmcWDyfNedWdhwemuCb8b0tQ7PY.jpg" id="link-37ee8c13ab0c847eaa72b78cf47add24">klicka HÄR</a>.
För att se bilden i stort format klicka HÄR. Bild: Egmont

– Vi gjorde en liknande karta över tunnelbanan i Stockholm för något år sedan, och det är mest som en kul grej, berättar Anna Bergström, projektledare för Kalle Anka & C:o på Egmont.

LÄS MER:Fnissiga felen när Kalle Anka besöker Göteborg

Alla namnen har en koppling till Disney eller Kalle Ankas värld. Vid ankifiering blir Wavrinskys plats Walt Disneys plats, Centralstationen blir Glenn-stads-station och Valand blir Val-ank.

ANNONS

Det senaste numret av tidningen har varit populärt runt om i Göteborg och flera har hört av sig till Egmont för att försöka få tag på upplagan.

– Jag har hört att det har varit svårt att få tag på senaste tidningen i Göteborgsområdet, och det verkar som att den är slutsåld i butikerna. Många har ringt och frågat.

Men den som ännu inte har fått tag på en tidning kan vara lugn. Den skrattframkallande kartan finns på deras hemsida och under Bokmässan kan man besöka Kalle Ankas monter där även tidningen kommer att säljas.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS