Körbergs isbjörnar på auktion på Bukowskis

Tommy Körberg är en inte bara känd som sångare och artist. Han är också en dedikerad samlare av isbjörnar. Nu meddelar han dock att hans unika auktion ska gå under klubban.
– Nu ska jag samla kraft för min egen överlevnad, säger han i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Körbergs intresse för isbjörnar har kanske inte varit känt för den breda allmänheten, men dedikerade fans har såklart full koll på hans udda särintresse. I en intervjun med tidningen ”Mitt i Södermalm” berättade han 2016 om sin stora samling.

– Det började med att jag köpte en lampa i form av en isbjörn i London. Nu har jag runt 150 stycken. Men jag får inte skaffa fler för min fru, sa han till tidningen.

LÄS MER:Alla artister i ”Så mycket bättre”- från sämst till bäst

Bukowski förrättar auktionen

Nu står det alltså klart att samlandet är över, och stora delar av samlingen säljs på Bukowskis i Stockholm. I ett pressmeddelande är Tommy Körberg förtegen om bakgrunden till försäljningen, men tankarna går såklart till hur hårt pandemin slagit mot kulturbranschen.

ANNONS

Bukowskis beskriver samlingen som ”drygt 50 isbjörnar, var och en med ett eget unikt uttryck, form- och material så som porslin, stengods, alabaster och glas”. Bland objekten finns isbjörnar från formgivare som Vicke Lindstrand, Lisa Larson och Royal Copenhagen.

LÄS MER:Plura i tårar när Tommy Körberg pratar om spriten och kokainet

I ett pressmeddelande säger Tommy Körberg att han gärna ser att samlingen hamnar hos någon som ”några som tycker om dem och värnar om deras fortlevnad”.

Han uppger också att han döpt alla isbjörnarna till samma namn.

– Ja, alla heter Skifs, säger han i pressmeddelandet.

Auktionen pågår till den 7 februari.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS