Kändisarnas sista hälsningar till drottning Elizabeth

Artister, skådespelare och andra kändisar sörjer drottning Elizabeth och skickar sina sista hälsningar via sociala medier. ”Hon har varit en stor del av mitt liv”, skriver Elton John på Instagram.

ANNONS
|

Samtidigt som de officiella kondoleanserna strömmade in från statschefer och tunga politiker använde sig artister och andra kändisar av sina sociala medier för att skicka en sista hälsning till drottning Elizabeth som gick bort under torsdagen.

Sir Elton John, som adlades 1998 och senare tilldelades Order of the Companions of honour, som bara kan innehas av 64 levande personer, utöver monarken, hade upprepade kontakter med kungafamiljen och sjöng på prinsessan Dianas begravning 1997.

Mick Jagger sörjer drottning Elizabeth

Efter nyheten om drottningens död publicerade han ett känslosamt inlägg på Instagram. ”Hon var en inspirerande person att vara i närheten av och ledde nationen genom några av våra mörkaste stunder med grace, värdighet och värme”, skriver Elton John som konstaterar att drottningen varit en del av hans liv ända från barndomen.

ANNONS

Även Rolling Stones-sångaren Mick Jagger konstaterar att drottningen alltid funnits där och att han såg hennes bröllop på tv som barn. ”Jag minns henne som en vacker ung kvinna och en älskad mormor åt hela nationen”, skriver Jagger.

Skådespelaren Helen Mirren, som spelade drottningen i långfilmen "The queen" från 2006, säger att hon "är stolt över att vara en Elizabethan".

"Vi sörjer en kvinna som, med eller utan krona, var själva symbolen för ädelheten."

David Beckham hyllar drottningens ledarskap

Även fotbollspensionären David Beckham skriver om drottning Elizabeth på Instagram:

”Hon inspirerade oss med sitt ledarskap och tröstade oss under svåra tider”, menar Beckham.

Reality-stjärnan Paris Hilton går mer rakt på sak.

”Hon var ”The original girl boss” och en av världens mest inspirerande kvinnor. Det här är slutet på en era.”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS