Kön ringlar åter utanför musikaffären – 4sound stänger snart för gott

Under torsdagen och fredagen håller 4-Sound sin sista utförsäljning innan butiken stänger för gott. Trots att det redan är väldigt utplockat lockade löften om 80 procents rea ett trettiotal personer redan innan öppning.

ANNONS
|

I oktober ansökte bolaget Music Retail, som driver musikkedjan 4-Sound, om konkurs. Bolaget saknar pengar för att betala sina löpande skulder och har gått med förlust de senaste åren, i fjol med nästan 20 miljoner kronor. Bakgrunden är en tuff marknad, där konkurrensen från e-handeln blir allt mer besvärlig.

LÄS MER:Enorm kö när musikbutiken 4sound lägger ned

I mitten av oktober skedde den första utförsäljningen i butiken, och under torsdagen var det dags att sälja ut de sista instrumenten.

Utanför 4-Sounds butik på Odinsgatan samlades ett trettiotal personer för att köa utanför de stängda entrédörrarna. Vännerna Gustav Nilsson och Felix Ekholm har stått och väntat en timme och står först i kön. De har inga planer på vad som ska inhandlas för något, de är mest där för att rean var så hög.

ANNONS

– Man får se vad som finns. Det ser ju ganska tomt ut, säger Felix Ekholm.

LÄS MER:Göteborgsk musikaffär ansöker om konkurs

Lite längre bak i kön står Martin Bergström och är ändå hoppfull på att hitta lite fynd.

– Ett par högtalare, en gitarr kanske. Man behöver alltid mer grejer, säger han.

Tackar för tiden med kunderna

Den senaste veckan har 4-Sound hållit stängt för inventering och städning, snart stänger de permanent.

LÄS MER:Ger gamla gitarrer ny kärlek

"Vi vill också passa på att rikta ett stort tack till alla våra fantastiska kunder för den tid som vi delat tillsammans. Tack!", skriver butiken på sin Facebooksida.

Köande Martin Bergström förstår att butiken måste stänga igen.

–Det är ju så det är. Det är många konkurrenter och vi köper ju mer på nätet i dag.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS