Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Jul vid Hjälmaren - Ernst i sitt rätta element

Timing är a och o. Det gäller för alla människor med ambition att underhålla. Men kanske speciellt för pysselguden Ernst Kirschsteiger, som i somras virade in en konsolhylla i läder, snodde ihop en gräskrona med material från havet och byggde ett tittutplank.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Då fick han mig att nervöst vandra framför tv:n. Nu är TV4:s mysigaste man tillbaks i sin rödtimrade patriciervilla i Åsbyviken vid Hjälmaren för tre nya program i serien Ernsts jul, och när julen verkligen står för dörren känns plötsligt hans maniska finpillande som utmärkt tv. 

Jag blir alldeles varm av att se Ernst Kirschsteiger hasa runt i raggstrumpor och baka pepparkakschips med valnötter, hugga gran, tälja änglar av trädpinnar och frikostigt dela med sig av handfasta livsråd.

Nej, jag har inga som helst planer på att tälja några egna träänglar (de ser för övrigt ut som handhållna antenner för tv-pejlare) och pepparkakschipsen borde nog ha stannat på idéstadiet - men det spelar ingen roll.

Det fullkomligt osar julstämning om Kirschsteiger och hans program, och såhär i början av december är det bara att suga åt sig . 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.