Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

John Lundvik tar lugnt på favoritskapet

Benjamin Ingrosso är fortfarande storfavorit att vinna Melodifestivalen. Men efter fredagens genrep på Friends arena kan John Lundvik mycket väl skrälla med sin vackra ballad. – Det känns i alla fall väldigt, väldigt bra.

För Felix Sandman blir lördagens final tredje helgen i rad som han uppträder i Melodifestivalen, först i den avslutande deltävlingen i Örnsköldsvik, sedan i Andra chansen och nu i den stora finalen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I andra änden på den skalan återfinns överraskningen John Lundvik, som gick direkt till final efter den första deltävlingen i Karlstad och som haft en rätt bekväm resa sedan dess.

– Ja det får man nog säga. Jag har försökt att ta mig ur den här berömda Mellobubblan och fokusera på andra saker.

Hur har det gått?

– Jodå, det har gått rätt bra faktiskt. Jag har kunnat tillbringat de här veckorna med min familj och mina barn, Nayomi som är tre år och Michael som är ett.

Förstår treåringen vad du är insyltad i?

– Ja, hon har börjat förstå en del och sade efter tävlingen i Karlstad att "pappa var fin i tv". Vilket såklart är fint att höra.

Hur känns det inför finalen?

– Mycket bra! Jag har fått ändra lite grand i mitt nummer och nu känns det ännu säkrare. Dessutom har svenska folket röstat fram mig till finalen och det stärker såklart självförtroendet. Det gör mig ännu gladare att sitta bakom pianot och uppträda med min låt.

Vad har du ändrat, om vi tar det först?

– (skratt) Vi har ändrat till ett guldfärgat mickstativ, såklart, men framförallt har vi bytt foten så att stativet står lite stabilare nu. Det vickade en del förut och det är skönt att slippa.

Och självförtroendet då, Benjamin Ingrosso är segertippad av spelbolagen men du och Felix Sandman hör också till favoriterna?

– Ja, vad ska man säga om det ..? Jättehedrande såklart, farbror gör så gott han kan och försöker hänga med grabbarna. Men jag fokuserar på mitt oavsett om jag är segertippad eller inte. Det är ju allt jag kan göra.

Om vi för en stund antar att du inte vinner finalen, vad händer då för dig framöver?

– Nu känner jag mig äntligen som en artist på riktigt, oavsett hur det går i tävlingen så har det här varit mitt stora genombrott. Bokningarna har strömmat in de senaste veckorna och min sommar är redan fullbokad! Jag vet att det låter som en klyscha, det kanske rent av är en klyscha, men jag känner mig verkligen som en vinnare redan nu.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.