Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johannes Anyuru prisas i Göteborg

2017 var Johannes Anyurus år, året då han blev mångfaldigt prisad för sin roman De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. På onsdag får han ta emot ännu ett pris som Årets författare i väst på Göteborgs Litteraturhus.

Johannes Anyuru tilldelas priset "för en berättartekniskt avancerad roman i vilken hat och rädsla trasat sönder tid och rum. Människorna famlar vilset efter mening och identitet och några väljer katastrofen.", skriver juryn bland annat i sin motivering.

På onsdag den 24:e januari tar han emot priset och gör en uppläsning när Föreningen Författarcentrum Väst arrangerar en litterär after work i Göteborgs litteraturhus.

Romanen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar har blivit en stor kritiker- och försäljningssuccé och har översatts till många språk. Boken har också belönats med flera tunga utmärkelser, bland annat Augustpriset 2017 för Årets svenska skönlitterära bok , Aniarapriset 2017 och Per Olov Enquists pris 2017.

Nyligen blev det klart att Anyurus bok ska bli film. Momento Film har köpt rättigheterna till De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. Filmversionen ska regisseras av Goran Kapetanovic, som tidigare belönats med en Guldbagge för filmen Min faster i Sarajevo.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.