Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johanna Schreiber och Frida Malmgren gör podd om feelgodd:
Johanna Schreiber och Frida Malmgren gör podd om feelgodd: "Frida är psykolog i grunden och vill ofta lägga in lite psykologisk analys. Jag är lite mer av en drömmare som gärna svävar iväg till platsen som det utspelar sig på" Bild: Jessica Segerberg

Johanna Schreiber och Frida Malmgren poddar om kärleken till feelgood

På torsdagen är det premiär för första avsnittet av GP:s nya podd, "Feelgoodpodden". Programledare är feelgood-författarna och entusiasterna Johanna Schreiber och Frida Malmgren.
– I tider som dessa så är det otroligt skönt att fly iväg till berättelser, säger Johanna Schreiber.

Allting i livet har sin meningmoch därför är det ingen slump att GP:s nya podd, "Feelgoodpodden", lanseras i en period av ensamhet och oro. I lurarna hörs författarduon Johanna Schreiber och Frida Malmgren som båda har publicerat verk inom genren.

– Jag har alltid älskat den typen av verklighetsflykt, ända sedan jag var liten. Det händer så mycket jobbigt i livet och då är det väldigt skönt att kunna fly in i berättelsen, säger Johanna Schreiber och berättar mer om podden.

LÄS MER: Ina Lundström och Kristian Wedel krockar i "Brôta på!"

– I tider som dessa så är det otroligt skönt att fly iväg till sammanhang där man vet att det kommer sluta lyckligt. Vi har också bestämt att det blir noll procent corona, en garaterad coronafri zon, för våra lyssnare.

Johanna Schreiber och Frida Malmgren lärde känna varandra för två år sedan när de båda befann sig i skrivprocessen för varsin feelgood-bok, och med en gemensamt intresse i poddar så kläcktes idén om "Feelgoodpodden".

– Jag lyssnar på massa poddar och ljudböcker när jag ritar mina serier, och något som jag saknat är en podd om feelgood. Därför kändes det helrätt att få göra en med Johanna, säger Frida Malmgren.

Samtidigt som duon delar på kärleken till feelgood så berättar Johanna Schreiber att de ofta kommer med olika perspektiv på karaktärer, ämnen och författare.

LÄS MER: När blev göteborgare roliga?

Johanna och Frida delar på kärleken till feelgood, men det slutar inte alltid lyckligt: "Vi drar åt samma håll men håller inte alltid med varandra." Bild: Jessica Segerberg
Johanna och Frida delar på kärleken till feelgood, men det slutar inte alltid lyckligt: "Vi drar åt samma håll men håller inte alltid med varandra." Bild: Jessica Segerberg

– Frida är psykolog i grunden och vill ofta lägga in lite psykologisk analys. Jag är lite mer av en drömmare som gärna svävar iväg till platsen som det utspelar sig på. Frida är också väldigt intresserad av historia och förtjust i klassisk feel good-litteratur, medan jag hellre hamnar i 1990-talet och framåt.

Vad kommer lyssnarna få höra i "Feelgoodpodden"?

– Man kommer få höra om en typ av populärkultur som garanterar mottagaren ett lyckligt slut. Vi kommer prata om våra favoriter inom film, tv och musik men framför allt böcker. Det är inte bara en podd för feelgood-läsare, och vi har medvetet valt böcker och kultur som kanske inte känns som "super-feelgood", säger Johanna Schreiber.

Kort om Johanna:

Namn: Johanna Högström Schreiber

Ålder: 33 år

Sysselssättning: Författare

Familj: Gift med Erik Högström Schreiber. Döttrarna Aviva 3,5 år och Yael, 6 månader.

Poddrekommendationer: Jag Vill Vara Håkan, Ledarredaktionen, Planet Money, Because you know wines, Vad vi pratar om när vi pratar om böcker.

Lyssnar på poddar när: Jag går på barnvagnspromenader och när jag städar.

Kort om Frida:

Namn: Frida Malmgren

Ålder: 35 år

Sysselssättning: Serietecknare och psykolog.

Familj: Gift med Mattias Andersson och sonen Arthur, 11 månader.

Poddrekommendationer: Stormens utveckling, Kungar och krig, En varg söker sin podd.

Lyssnar på poddar när: Medan jag ritar, går på promenader eller tränar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.