Joe Exotics djurpark går till Carole Baskin

Efter ett domstolsbeslut måste Joe Exotic, känd från dokumentärserien "Tiger king", överlämna sin djurpark till ingen mindre än djurrättsaktivisten Carole Baskin.

ANNONS
|

Den 20 mars i år kretsade det mesta av nyhetsrapporteringen kring det nya coronaviruset. Men då slog även den amerikanska Netflix-dokumentären "Tiger king" ner med full kraft i hushåll över hela världen.

Serien kretsar kring den excentriske djurparksägaren Joe Exotic och hans rivalitet med djurrättsaktivisten Carole Baskin. I dokumentären får man följa deras mångåriga fejd med alla, stundtals bisarra, vändningar. 2011 dömdes Joe Exotic att betala en miljon dollar efter att Carole Baskin stämt honom för varumärkesintrång. Exotic överlät i samband med domen djurparken på sin mamma.

I den senaste vändningen i den minst sagt snåriga historien har en amerikansk domstol nu beslutat att låta djurparken tillfalla Baskin, då man anser att Joe Exotic skrev över parken på sin mamma endast för att slippa betala miljonboten, uppger Hollywood reporter.

ANNONS

Djurparkens nuvarande ägare Jeff Lowe har nu 120 dagar på sig att utrymma parken och flytta djuren.

Joe Exotic dömdes 2019 till 24 års fängelse för att ha anlitat en lönnmördare för att mörda Carole Baskin. Något Joe Exotic själv förnekar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS