Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jill Johnson Bild: Oliver Lindkvist
Jill Johnson Bild: Oliver Lindkvist

Jill Johnson om kritiken: ”Jag skäms inte”

Jill Johnson bemöter kritiken efter att ha tagit emot pengar ur statens krisstöd, en sista gång, innan hon checkar ut från sociala medier.

I förra veckan framkom det att artister som Jill Johnson, Dregen, Benjamin Ingrosso och Sabina Ddumba beviljats pengar ur statens krisstöd för kultur på grund av covid-19.

Flera av artisterna som fått pengar från Konstnärsnämnden har mångmiljonbelopp i sina bolag, vilket har gett upphov till kritik.

En som höjt rösten är Tommy Körberg.

– Har man omsättning på miljoner i sitt bolag ska man inte hålla på att söka massa stöd. Det är dummaste jag varit med om. Ge det till dem som bättre behöver det, sa han i lördags till Aftonbladet.

LÄS MER: Tommy Körberg kritisk till stödutbetalningar

Tommy Körberg menade att det saknades moral.

En av de som Tommy Körberg kritiserade var Jill Johnson, vars bolag 2018 hade tillgångar på över 10 miljoner kronor.

– Det är väl hon som kallar sig för ödmjuk, hennes främsta egenskap är ödmjukhet. Det har hon sagt i någon intervju. Då säger jag bara, hur fantastisk tycker hon att hon är? Lämna tillbaka dina pengar! Eller skicka dem vidare till någon som behöver dem, sa Tommy Körberg till Aftonbladet.

”Jag skäms inte”

Jill Johnson har därefter fått ta emot negativa kommentarer i sociala medier, skrev Aftonbladet i söndags.

I ett inlägg på sin Instagram-sida skrev hon att hon var ”väldigt överrumplad och oerhört ledsen över personangreppet gällande min moral”.

Efter det har Jill Johnson nu bemött kritiken ytterligare en gång i söndags kväll på sin Instagram.

I inlägget skriver hon att det alltid är ”ledsamt när dreven går” och att hon inte skäms för att ta emot pengar från Konstnärsnämnden:

LÄS MER: De får kulturstöd i Västra Götaland

”Jag skäms inte. Jag bidrar till samhället och har gjort det sen jag var tonåring. Jag har inte sökt vare sig ett stipendium eller bidrag tidigare, och jag hoppas innerligt att jag aldrig mer ska behöva söka något.”

Jill Johnson fortsätter att skriva att hon inte har något emot debatten, men att det inte betyder att de som sökt stipendiet saknar moral.

Därefter meddelar hon att hon kommer att checka ut från sociala medier i några dagar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.