Jenin grill på Magnetgatan på Hisingen tvingas hålla stängt i flera månader efter att ett elskåp exploderat.
Jenin grill på Magnetgatan på Hisingen tvingas hålla stängt i flera månader efter att ett elskåp exploderat. Bild: MAGNUS SUNDBERG

Jenin grill förstörd i brand – tvingas hålla stängt i månader

Den populära restaurangen Jenin grill på Hisingen har totalförstörts efter att ett elskåp exploderat under natten. Nu gör rök- och vattenskador att ägarna tvingas hålla stängt i månader.

ANNONS
|

I ett industriområde på Hisingen ligger Jenin grill, som de senaste åren fått göteborgare att vallfärda till Magnetgatan för att äta kolgrillade rätter från Mellanöstern. Men när Amna Aboutakah och hennes familj, som äger restaurangen, kom dit på måndag morgon upptäckte de att Jenin grill blivit totalförstörd.

– Elskåpet i lokalen hade exploderat, det har orsakat både en brand och en vattenläcka som drabbat både oss och våra grannar, säger Amna Aboutakah.

LÄS MER:Jenin Grill konsthall öppnar på Hisingen

Vattenrören i närheten av det exploderade elskåpet har gått sönder, vilket lett till att mängder med vatten runnit ut både i Jenin grill och i lokalerna bredvid och under, bland annat Jenin grill konsthall.

ANNONS

– Byggnaden har ingen ström nu så både vi, konsthallen och en annan restaurang i samma hus har fått stänga.

Inget larm om rök

Enligt brandmannen som kom till platsen hade det brunnit i flera timmar under natten, men ingen hade larmat om rök från byggnaden.

– Vi stängde klockan 20 i går och vi har inte hört något sedan dess. Ingen har märkt av någonting, det är jättekonstigt. Det måste ha varit en stor smäll också, när elskåpet har exploderat, säger Amna Aboutakah.

LÄS MER:Gratissås får igång aptiten på Jenin grill

Skadorna i lokalen är så omfattande att Amna Aboutakah tror att Jenin grill kommer att få hålla stängt i många månader framöver.

– Det är väldigt tråkigt, men vi får försöka se det som något positivt. Restaurangen kommer att renoveras och bli fin. Det viktigaste är att ingen kom till skada, säger hon.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS