Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Det känns jättefint och hedrande, jag uppskattar priset jättemycket", säger Malin Wättring om nya utmärkelsen. Bild: Rebecka Bjurmell

Jazzmusikern Malin Wättring prisas igen

Jazzmusikern, saxofonisten och kompositören Malin Wättring tilldelas 2018 års pris av Bengt Säve-Söderberghs stipendiefond.

Priset, på 40 000 kronor, delas ut vid Jazzriksdagen i Halmstad den 18 maj.

Det är en glad Malin Wättring som svarar när GP ringer upp.

– Det känns jättefint och hedrande, jag uppskattar priset jättemycket. Det betyder att jag kan fortsätta skapa musik. Man blir inte rik som ett troll på att hålla på med jazz precis.

Malin Wättring, från Lerum, prisades i höstas som Årets kompositör i P2 Jazzkatten, och nu också med priset som instiftades när Bengt Säve-Söderbergh avgick efter att i 22 år varit ordförande i Riksförbundet Svensk Jazz.

Hon ser de båda utmärkelserna som ett kvitto på år av hårt arbete.

– Det här har någon slags upprinnelse i att jag bestämde mig för att satsa på att skriva egen musik och utforska komponerandet. Dels har jag fått möjlighet att göra det med min egen kvartett, dels med Bohuslän big band, vilket förstås är väldigt roligt.

Läs mer: Två jazzpriser till göteborgare

Jobbar med ny musik

Just nu arbetar Malin Wättring med ett arrangemang för Göteborg Wind orchestra och Linnea Henriksson till Henrikssons låt Tänker på dig, som ska framföras under en konsertkväll på Göteborgsoperan den 20 april.

Dessutom ägnar hon sig åt ett beställningsverk för Sveriges Radio, priset i P2 Jazzkatten, som kommer att framföras hösten 2018. Hon framträder också på Jazzriksdagen den 19 maj tillsammans med Bohusän big band.

– Den egna musiken bubblar och fräser i mig just nu, säger Malin Wättring.

Läs mer: Det våras för jazzen i Göteborg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.