Belinda Olsson tar ledigt för att jobba med en dokumentär, då hoppar Janne Josefsson in som programledare.
Belinda Olsson tar ledigt för att jobba med en dokumentär, då hoppar Janne Josefsson in som programledare. Bild: SVT/TT

Janne Josefsson hoppar in som vikarie för Belinda Olsson

När Belinda Olsson tar tillfälligt ledigt från SVT-programmet ”Sverige möts direkt” hoppar Janne Josefsson in som vikarie.
– Jag är egentligen pensionerad, men jag tycker det är så roligt att jobba, säger veteranen.

ANNONS
|

Janne Josefsson, 68, har inga planer på att sluta jobba. Efter nyår får hans senaste dokumentärserie ”Från Hisingen till Casablanca” premiär på SVT.

Och inte nog med det, Josefsson ska dessutom hoppa in som vikarie för Belinda Olsson i debattprogrammet ”Sverige möts direkt”, vilket P4 Göteborg var först med att berätta.

LÄS MER:Janne Josefsson gör ny SVT-serie

– Belinda ska också jobba med ett dokumentär-projekt ett tag och jag fick frågan om jag kunde hoppa in som programledare i två program. Och det gör jag gärna, jag tycker det är kul med direktsändning, säger Janne Josefsson.

Kontrakt fram till nyår

Som mycket annat har programmen i SVT påverkats av pandemin och Janne Josefsson kan inte få den där fulla studion med handuppräckning och brusiga känslor som han helst vill ha.

ANNONS

– Det får gå ändå, det här programmet har ju ändå ett lite annat format. Belinda har gjort de fantastiskt bra, så jag är faktiskt alldeles darrig. Men jag ska göra mitt bästa, säger Janne Josefsson som har kontrakt med SVT fram till nyår.

Till dess ska serien ”Från Hisingen till Casablanca” blir klar.

– Det är jag och en taxichaufför från Stockholm, Mohammed, som åker runt och träffar folk och diskuterar olika ämnen. Mohammed är i min ålder men fortsätter också jobba och snacka med människor, berättar Janne Josefsson.

– Även om vi har olika bakgrund och han är muslim och jag något slags ateist har vi liknande funderingar kring vad livet varit och om vad som finns kvar. Det är intressant och roligt.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS