Jamie xx och Amason klara för Way Out West

Den brittiska dj:n, producenten och The xx-medlemmen Jamie xx samt det svenska indiebandet Amason sätter stopp för festivalens trestegsraket av nya artistsläpp.

ANNONS
|

För tredje dagen i rad släpper Way Out West nya huvudakter. I måndags meddelade festivalledningen att det australiensiska psykrockbandet Tame Impala kommer att gästa festivalen, och igår släppte man den brittiske rapparen Dave. I dag meddelas två nya akter: den brittiska The xx-medlemmen Jamie xx och det svenska indiebandet Amason.

Brittiske Jamie xx, vars riktiga namn är Jamie Smith, är dj, producent och medlem i det brittiska indiepopbandet The xx. Svenska indiebandet Amason med sångerskan Amanda Bergman i spetsen bildades 2012, och vann en Grammis 2020 i kategorin ”årets alternativa pop”. Bandet släppte sitt tredje album "Galaxy 2" i fjol.

ANNONS

Läs mer: Brittiske rapparen Dave till Way Out West

”Amason är en Way Out West-klassiker som alltid lämnar mersmak. Med deras nya album Galaxy II i ryggen tror vi att det här kan bli en kanonspelning på alla sätt och vis, och av deras senaste jätteslutsålda spelningar på Pustervik i december att döma finns det goda chanser för det. Jamie xx har besökt Slottsskogen förr, både under eget namn och tillsammans med kumpanerna i The xx. Inget framträdande har varit det andra likt, och vad vi har att vänta denna gång återstår att se, skriver Filip Hiltmann från festivalledningen i ett mejl till GP.

Way Out West äger i år rum mellan 11 och 13 augusti. Bland artisterna som kommer att uppträda är bland annat Nick Cave & The Bad Seeds, First Aid Kit, Burna Boy, Yung Lean och The Tallest Man on Earth. Tidigare skulle även Robyn uppträda, men på grund av ”förändrade omständigheter” meddelade festivalen att artisten hoppat av.

Läs mer: Tame Impala klara för Way Out West

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS