Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Iron Maiden flyttas fram till 2021

Metalgiganterna flyttar sin Ullevikonsert till nästa år, meddelar Live Nation. Nytt datum är 3 juli 2021.

Iron Maiden skulle ha spelat på Ullevi den 27 juni, men har valt att flytta fram konserten ett år.

Bolaget skriver i konsertens Facebookevent: "Som följd av regeringens beslut angående folksamlingar är det inte möjligt att genomföra Iron Maidens konsert på Ullevi den 27 juni utan konserten kommer att flyttas fram till lördag 3 juli 2021, special guest blir Airbourne. Säkerheten för artister, fans och personal är alltid vår högsta prioritet och vi vidtar åtgärder enligt instruktioner från myndigheterna. Vi följer utvecklingen noggrant och Folkhälsomyndighetens rekommendationer."

LÄS MER: Kommer vi någonsin våga trängas på Ullevis gräsmatta igen?

Redan köpta biljetter gäller för det nya datumet, enligt Live Nation.

Bara Rammstein kvar på Ullevi

Iron Maiden besökte Ullevi senast sommaren 2016. Då flög sångaren Bruce Dickison med det egna planet Ed Force One, till fansens stora glädje. Bandet har fått ställa in alla vårens datum av sin Legacy of the Beast Tour, men flera spelningar som skulle ägt rum senare i sommar och i höst har kunnat planeras om.

Tidigare har bland annat Håkan Hellströms fyra Ullevispelningar flyttats fram ett år, och Summerburst har tvingats ställa in. Än så länge har festivalen inte gett några nya datum.

LÄS MER: Inställda Håkan-konserter tungt ekonomiskt bakslag för Göteborg

Den enda stora spelning som återstår av Ullevis bokningar är Rammstein, som enligt nuvarande planer kommer till arenan den 31 juli och den 1 augusti.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.