”Paradise Hotel” ska göras om och pausas nu till 2022.
”Paradise Hotel” ska göras om och pausas nu till 2022. Bild: Nent Group

Inspelad säsong av ”Paradise Hotel” skrotas

En inspelad säsong av ”Paradise Hotel” skrotas, i stället ska programmet göras om i ett uppdaterat format. Det skriver Nent group i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Efter stormarna kring skandaldokusåpan ”Paradise Hotel” skrotas nu en färdiginspelad säsong med nya deltagare. Programmet ska i stället göras om, och en uppdaterad version kommer att sändas först nästa år.

LÄS MER:Efter skandalerna i ”Paradise Hotel” – detta har hänt

”I nya Paradise är huvudfokus att återspegla unga människors verklighet och vardag. Målet är att visa upp ett mer modernt och uppdaterat format med fokus på jämlikhet och mångfald. Det kommer att ske stora förändringar kring delar av de klassiska momenten, något vi ser fram emot att presentera nästa år”, skriver Nent group, som äger TV3 och Viafree, i ett pressmeddelande.

Fakta: ”Paradise hotel” – detta har hänt

  • I april 2021 anklagas en manlig deltagare för sexuella övergrepp mot två kvinnliga deltagare i ”Paradise Hotel”.
  • Efter massiv kritik i media valde Nent Group att stoppa hela säsongen. De tillsatte en intern utredning och tillsammans med de kvinnliga deltagarna polisanmälde Nent den manliga deltagaren.
  • En debatt om dokusåporna uppstår. I en granskning av P3 Nyheter svarar 11 av 20 tillfrågade tidigare deltagare i ”Paradise hotel” att de sett eller upplevt sexuella ofredanden i produktionen.
  • Även kontrakten som deltagarna tvingas skriva på, där de tvingas böta om de bryter mot sekretess, kritiseras.

I april anklagades en manlig deltagare för att ha begått sexuella övergrepp på två kvinnliga deltagare under inspelningarna av ”Paradise Hotel”. En del av övergreppen visades dessutom i tv. Nent Grup valde att först pausa och sedan helt stoppa säsongen, efter massiv kritik i media.

ANNONS

LÄS MER:Brister i bolaget som gör "Paradise hotel"

Men ytterligare en säsong hade redan spelats in. Nu slopas alltså även denna och fram till 2022 kommer inga fler säsonger av programmet att sändas i Sverige.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS