Innehåll i serien ”Vänner” censureras i Kina

Kina återsläppte tv-serien ”Vänner” på flera plattformar i förra veckan. Det var något som väckte reaktioner på sociala medier. Delar av serien hade nämligen tagits bort och ett citat översattes fel, rapporterar BBC News.

ANNONS
LocationKina||

Det var i förra veckan som tv-serien återigen släpptes på flera plattformar i Kina. Men det var ingen fulländad serie tittarna fick ta del av, utan delar av serien hade censurerats – och det är något som har fått tittarna att reagera.

Det ska bland annat ha handlat om avsnittet där Ross fru lämnat honom för en kvinna och en textning ska också ha blivit fel.

I serien säger Ross att ”kvinnor kan ha multipla orgasmer” – men citatet översattes till att ”kvinnor skvallrar oavbrutet.”

”Förstärker könsstereotypen”

Ingen av plattformarna har gått ut och svarat på anklagelserna om varför scenerna har tagits bort.

ANNONS

På sociala medier har flera personer uppmanat till en bojkott av serien och menar att det inte är någon idé att släppa den om de inte kan visa den fullständiga versionen.

”De ignorerar inte bara kvinnors sexuella lust och njutning, utan förstärker också kvinnors könsstereotyp.” Det ska en person ha skrivit på sociala medier, enligt CNN.

Mellan år 2012 och 2013 kunde invånarna kolla på serien helt utan någon censur. Men 2016 ska Kina ha utfärdat riktlinjer som säger att man bland annat inte bör ha med homosexuella relationer.

LÄS MER:Det haglar nya tv-serier – här är tio du inte ska missa

ANNONS