Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Ingvar Oldsberg planerar en stämningsansökan. Bild: Lisa Thanner

Ingvar Oldsberg stämmer alla sina arbetsgivare

Den förra programledaren för Bingolotto går från ord till handling. TV4, Folkspel och Warner – Ingvar Oldsberg planerar tillsammans med sin advokat en stämningsansökan mot alla tre.

Under fredagseftermiddagen den åttonde december kom det oväntade beskedet: Ingvar Oldsberg sägs upp från sitt arbete som programledare för TV4:s Bingolotto, med omedelbar verkan. Än har den 72-åriga tv-profilen inte fått veta vad avskedet beror på annat än att det rör sig om en arbetsmiljöfråga.

GP har tidigare rapporterat att Oldsberg planerar en stämningsansökan. Det var dock inte klart då vilka som eventuellt skulle stämmas, och vilka juridiska möjligheter som fanns.

LÄS OCKSÅ: Kvinnorna som tar över Bingolotto efter Oldsberg

Nu går han från ord till handling, och stämmer – allihopa. Michael Fischbein, Oldsbergs advokat, säger att rätten får utreda vilken av de tre arbetsgivarna TV4, Folkspel och Warner som har felat. Stämningsansökan förbereds under juldagarna och kan komma att röra sådant som kränkande särbehandling och trakasserier.

LÄS OCKSÅ: Ingvar Oldsberg slår tillbaka – planerar stämma sina arbetsgivare

– Vi tycker själva att TV4 är den värsta boven, men alla tre har del i den fruktansvärda behandlingen av Ingvar. De skulle var och en ha kunnat berätta för honom varför han tvingas bort, men de håller tyst, säger han.

Folkspels vd Hans Sahlin skriver i ett mejl till GP: "Det är naturligtvis upp till Ingvar att ta det beslutet, i övrigt har jag inga kommentarer."

GP söker även TV4 och Warner.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.