Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
GÖTEBORG 2014-08-18 Pressträff med Bingolottos nya programledare Ingvar Oldsberg.Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / Kod 9200 Bild: Björn Larsson Rosvall / TT

Ingvar Oldsberg anmäler TV4

I december fick Ingvar Oldsberg sparken från Bingolotto. Nu väljer han att anmäla TV4 till Granskningsnämden.

– Min bedömning är att TV4 brutit på en rad punkter mot Granskningsnämndens regler, säger Oldsbergs advokat Michael Fischbein, till Aftonbladet.

Det var i december förra året som Ingvar Oldsberg fick lämna TV4:s Bingolotto, som han lett sedan 2014, med omedelbar verkan. Produktionsbolaget bakom programmet har genomfört en intern utredning där det kommit fram att det finns "allvarliga arbetsmiljöproblem" inom produktionen.

LÄS MER: Oldsberg sparkas från Bingolotto

Ingvar Oldsberg själv har hela tiden hävdat att han aldrig fått veta vad problemen gäller. Han har också valt att anlita advokater för att stämma de inblandade bakom programmet: TV4, Folkspel och Warner.

LÄS MER: Rickard Olsson tar över Bingolotto

Nu går ärendet vidare med en anmälan till Granskningsnämnden.

– Jag har gjort en utredning och kommit fram till att vi kommer gå vidare. Vi kommer anmäla TV4 till Granskningsnämnden, säger advokat Michael Fischbein till Aftonbladet och fortsätter:

– Vi tycker det finns olika kriterier som ett mediebolag ska uppfylla om saklighet och opartiskhet och så vidare. Min bedömning är att TV4 brutit på en rad punkter mot Granskningsnämndens regler.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.